≫ 

Ako se u vreme održavanja izbora nađete u inostranstvu evo kako ipak možete da glasate

Ovo se odnosi na naše državljane koji imaju boravište u inostranstvu, ali i one koji će se u vreme održavanja izbora naći u gostima ili poseti rodbini ili prijateljima - objašnjava Marina Dražić, pomoćnica ministra za državnu upravu

  • 6
Glasanje

Foto: ATA Images

Građani koji imaju boravište u inostranstvu mogu još u subotu, pet dana pre zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, da preko diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije podnesu zahtev za upis podatka da će na izborima glasati u inostranstvu.

- Ovo se odnosi na naše državljane koji imaju boravište u inostranstvu, ali i one koji će se u vreme održavanja izbora naći u gostima ili poseti rodbini ili prijateljima - za "Novosti" objašnjava Marina Dražić, pomoćnica ministra za državnu upravu.

Zahtev za glasanje van Srbije obavezno mora da sadrži ime, prezime i ime jednog roditelja birača, JMBG, opštinu i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati.

- U slučaju da osoba koja ima biračko pravo nije upisana u jedinstveni birački spisak, zahtev za upis i za glasanje u inostranstvu podnosi diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije, koje oba zahteva dostavlja nadležnoj upravi prema poslednjem prebivalištu podnosioca zahteva pre odlaska u inostranstvo - kaže Dražićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski spijun

    30. maj 2020 | 16:20

    a ako mi je baba sahranjena u inostranstvu dal jos ima pravo da glasa kao deda koji je sahranjen u Zemunu?!??!? hvala

  • pera

    3. jun 2020 | 10:56

    Ma Vučko do kraja! Ne interesuje me gde mu idu pare i kome. Dok god obezbedjuje poslove gradi puteve, Beograd i ostale gradove drugo nije ni vazno. Trenutno nema bolji od njega. Od Demokrata sam dobio samo most na Adi koliko vredi kao ceo Beograd na Vodi. Da se razumemo nemam koristi od politike ni od jednih ni od drugih ne interesuje me, sam sebi gradim put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA