Ðurić: Ilegalan postupak Prištine, zahtevam međunarodne sankcije

- Uveren sam da će politika taksi, blokada i šovinističkih barijera, koje pogađaju i obične građane i privredu, uskoro postati stvar prošlosti - rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić

  • 10
Mirko Đurić

Foto: Tanjug/ANDRIJA VUKELIC

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je kasno u subotu uveče, povodom informacije o odluci vlade u Prištini, koja, kako ističe, predstavlja potpunu zabranu za srpsku robu, da je reč o ataku na evropske vrednosti i materijalnu egzistenciju i Albanaca i Srba.

Ðurić, istovremeno, zahteva hitne međunarodne sankcije protiv Prištine zbog ovakvog ilegalnog postupka.

- Večerašnja odluka vlade privremenih institucija samouprave u Prištini o trgovinskoj blokadi, odnosno novoj potpunoj zabrani za srpsku robu, predstavlja eskalaciju ''rata sa zdravim razumom'', koji se mesecima vodi iz Prištine - istakao je Ðurić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da zahteva hitne međunarodne sankcije protiv Prištine zbog ovakvog ilegalnog postupka, protivnog svim domaćim i međunarodnim normama.

- Srbija ostaje u potpunosti posvećena slobodi protoka robe, ljudi i kapitala, kako na svojoj teritoriji, čiji je Kosovo i Metohija nesumnjivi deo, tako i u regionu -  dodao je.

Uveren je, takođe, da će politika taksi, blokada i šovinističkih barijera, koje pogađaju i obične građane i privredu, uskoro postati stvar prošlosti.

Portal Kosovo onlajn objavio je, pozivajući se na nezvanične izvore da je vlada u Prištini večeras usvojila niz mera koje podrazumevaju obavezu za preduzeća iz Srbije da ubuduće obezbede dozvolu za svako vozilo sa robom za Kosovo, kao i zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    31. maj 2020 | 00:20

    Са терористима нема преговора за сва која су нам шиптарски терористи нанели не сме им се дати ни 1км свете Српске земље

  • Aco

    31. maj 2020 | 01:50

    Samo ti cekaj medjunarodnu zajednicu.Zar ne shvatas da oni naredjuju albancima sta da rade????

  • Timocanin

    31. maj 2020 | 05:50

    Ko li tebe jos sluša .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA