≫ 

Skandal u Severnoj Makedoniji: Ministarka odbrane se slikala ispred simbola OVK, Vulin reagovao

Skandalozna fotografija izazvala je snažne reakcije u javnosti

  • 34

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija severnomakedonske ministarke odbrane Radmile Šekerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske (OVK).

Kako navode mediji, fotografija je nastala tokom posete Šekerinske opštini Kičevu gde je razgovarala sa gradonačelnikom Fatmirom Deharijem, iz albanske vladajuće stranke Alija Ahmetija DUI.

Skandalozna fotografija, na kojoj Šekerinska i Dehair poziraju ispred simbola UČK i zastave Albanije postavljene u kabinetu kičevskog gradonačelnika, izazvala je snažne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama.

Nakon burnih reakcija, oglasila se i ministarka koja na svom Fejsbuk profilu nije osporila fotografiju.

- Događaje iz 2001. su daleko iza nas. Naše društvo je prevazišlo vojnu krizu demokratskim i trajnim putem, o čemu svedočimo danas, 19 godina kasnije, kada smo članica NATO-a. U 2020. godini najvažnije je da li političari služe građanima. Ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, služenje narodu je reper - napisala je na Fejsbuku.

Ministar Vulin: Što se ministarka Šekerinska ne slika ispod kukastog krsta?

- Slikati se ispod zastave tzv. OVK i reći da je to nevažna ikonografija je kao da se slikate ispod zastave Nezavisne Države Hrvatske i kažete da je u pitanju retro modni pravac - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na fotografiju ministarke odbrane Severne Makedonije Radmile Šekerinske ispred simbola tzv. OVK, te na njen komentar na fotografiju "najvažnije je da li političari služe građanima, ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, služenje narodu je reper.

BITKA PAŠTRIK SPOMENIK ALEKSANDAR VULIN Aleksandar Vulin / Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

On je istakao da "poziranje pod simbolima terorista koji su nesporno krivi za ubistva stotina civila, žena i dece i govoriti da se tako služi građanima nije ništa manje licemerno nego da se slikate ispod zastave Islamske države i govorite o verskoj toleranciji."

- Ako je protok vremena dovoljno opravdanje da se sve zaboravi i da zastave pod kojima su činjena zverstva nisu više važne, onda pitam zašto se ministarka Šekerinska ne bi slikala ispod kukastog krsta i objasnila da je prošlo 75 godina od oružanih sukoba i da je sada vreme za dobro upravljanje - poručio je ministar Vulin.

Video: Kurti po preuzimanju dužnosti odao poštu komandantu tzv. OVK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhh

    31. maj 2020 | 12:13

    Šta očekivati od država u kojima lobiraju Albanci isto i Makedonija Crna gora Kosovo tu nema šta više da se traži priča ...ništa ovde nije više čudno rade šta hoće a Srbija i dalje se pravi dobra prema svima

  • dejan karaburna

    31. maj 2020 | 12:37

    Makedonci prodane duse, zato nikad i nisu imali drzavu ni nista. Dobro im je rekao onaj Muftija sto je ozenio onu devojku 40 godina mladju da su to divlji narod i da nikad nisu niti ce moci da imaju svoji drzavu .

  • Istina

    31. maj 2020 | 12:29

    Pojedose ih siptari,nema nista od njih,za koju godinu ce u centru amblema njihove zastave,stajati siptarski orao!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA