≫ 

Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo"

  • 3
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kandidat za novog premijera privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo".

- Nedavne akcije odlazeće vlade ne pomažu zemlji, već je vode u zamku. Danas moramo da podržimo dijalog uz pomoć naših prijatelja - napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Iz Demokratskog saveza Kosova su najavili da sledeće nedelje očekuju formiranje nove koosvske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.

Tači: Kurti ugrožava odnose sa SAD i EU

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači ocenio je danas da odlazeća vlada Aljbina Kurtija donošenjem novih mera o "reciprocitetu" kada je reč o robi iz centralne Srbije ugrožava odnose tzv. Kosova sa SAD i EU.

Hašim Tači Foto: Profimedia/AFP

Tači je u objavi na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kurti odlukom o navodnom reciprocitetu nastavio da preduzima korake suprotne zahtevima i očekivanjima SAD, ali i EU, rizikujući sve ono što je tzv. Kosovo postiglo tokom više od dve decenije.

- Kurti nastavlja patriotske prevare strateški pogrešnim odlukama - ocenio Tači.

Podsetimo, Vlada u Prištini usvojila je sinoć na "onlajn" sednici niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo", a naša preduzeća će morati a imaju dozvolu za svako vozilo sa robom za Kosovo.

Mere su već danas počele da se primenjuju, pošto je sa Merdara vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, a u toku dana zabranjena je i distribucija štampe na srpskom jeziku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    31. maj 2020 | 19:31

    Siptari skroz pukli......

  • 1111

    31. maj 2020 | 19:41

    Ukoliko bi vuchic amerima ponudio bazu u srbiji , pod uslovom da kosovo izgubi status i pokrajine i republike , ameri bi pristali a ja bi sve shiptare prekrstio u peru , miku i ziku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA