≫ 

Vučić u poseti Bugarskoj: Od danas slobodan ulaz građanima u obe zemlje, ne moraju u karantin

Predsednik Srbije boravi u poseti Bugarskoj i to na dan kad je ta zemlja otvorila granice sa Srbijom

  • 35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u zvaničnoj poseti Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice između dve zemlje.

Tokom posete, planiran je obilazak radova na izgradnji auto-puta od granice Srbije sa Bugarskom do Sofije, gasovoda Balkanski tok, a potom i izjave za medije dvojice zvaničnika.

Vučić: Od danas slobodan ulaz građanima u obe zemlje, ne moraju u karantin

Predsednik Vučić istakao je da je od danas, 1. juna, otvorena granica između Srbije i Bugarske, i da građani obe zemlje nemaju obavezu karantina.

- Slobodan je ulaz u Srbiju i u Bugarsku. Ko iz Srbije želi da poseti Bugarsku, može slobodne, ovde smo dobrodošli, kao što i ja pozivam Bugare u Srbiju, gde su oni dobrodošli - rekao je novinarima novinarima.

"Generacije Srba i Bugara imaće korist, auto-put i gasovod za budućnost"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su zajednički projekti Srbije i Bugarske, auto-put Beograd - Sofija i gasovod Balkanski tok, od suštinskog značaja za obe zemlje, a posebno je ukazao da će, zahvaljujući tom gasovodu Srbija biti obezbeđena gasom na dugi period.

- Obišli smo dva važna projketa, zajednička, završetak autoputa između granice dve zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vreme autoput Beograd-Sofija, za 3 sata. To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni da sanjaju - rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda "Balkanski tok", u mestu Krušumski vodopadi.

Pogledajte ceo Balkanski tok koji je snimio dron

Helikopterom iznad radova na auto-putu od granice Srbije sa Bugarskom do Sofije

Posle svečanog dočeka, dvojica zvaničnika su helikopterom obišli radove na izgradnji auto-puta od granice Srbije sa Bugarskom do Sofije.

- Sada se nalazimo, zahvaljujući našem prijatelju Bojku Borisovu, u helikopteru, prošli smo Slivnicu idemo ka Dragomanu, da vidimo kako se radi magistrala, auto-put prema Srbiji. Do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća to trebalo da završe i imamo do Sofije, ali i do Istanbula i Burgasa, auto-put, Beograd-Istanbul, manje od sedam sati, to su odlične stvari. Posle obilazimo gasovod. Hvala našoj bugarskoj braći na gostoprimstvu - napisao je Vučić na svom Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Počasna Garda i crveni tepih na aerodromu

Predsedniku Srbije je na aerodromu priređen svečani doček, crveni tepih i počasna Garda, a dočekao ga je predsednik vlade te zemlje Bojko Borisov.

- Simbol prijateljskih odnosa dva naroda-predsednik Vučić u poseti Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice između naše dve zemalje - navedeno je na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije, uz nekoliko fotografija sa aerodroma i sastanka dva zvaničnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko85

    1. jun 2020 | 11:24

    Zajvaljujući dobroj saradnji sa Bugarskom i zahvaljujući Balkanskom toku, imaćemo jeftin gas uz bržu distribuciju.

  • Nana

    1. jun 2020 | 10:53

    Srbija ima dobru medjunarodnu saradnju

  • Mijo

    1. jun 2020 | 11:19

    Srbija i srpski narod su dosta pomagali svima. Ovo je prijateljska poseta Bugarskoj uvek gradimo dobre odnose sa susedima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA