Kilometarska kolona i danas na Jarinju: Kamioni sa srpskim tablicama stoje, traže im posebnu dozvolu

Mere reciprociteta koje je uvela odlazeća kosovska vlada zabranjuju prolaz robi iz Srbije na čijim propratnim papirima i deklaracijama nema natpisa "Republika Kosovo"

  • 4
Prelaz Jarinje

Foto: Telegraf

Na administrativnom prelazu Jarinje danas je formirana kilometarska kolona, jer je kamionima sa srpskim tablicama potrebna posebna dozvola za tranzit kroz Kosovo.

Mere reciprociteta koje je uvela odlazeća kosovska vlada zabranjuju prolaz robi iz Srbije na čijim propratnim papirima i deklaracijama nema natpisa "Republika Kosovo", a već dva dana u koloni koja je duga nekoliko kilometara čekaju i vozači koji ne prevoze robu srpskog porekla, ali imaju srpske registarske oznake.

Vozači koji robu voze iz Slovenije, Poljske i drugih zemalja na Kosovo čekaju već čitav dan na prelazu, jer im se ne dozvoljava prolaz bez odgovarajuće dozvole, prenosi portal Kosovo online.

- Ne daju nam da prođemo zbog srpskih tablica na kamionu. Traže nam neku najavu, od nekog oficira za vezu, ali nam niko još nije dao tačnu informacijiju. Ne znamo šta će biti dalje - rekao je jedan od vozača.

On kaže da na robi koju vozi, kao ni na propratnoj dokumentaciji nema natpisa "Kosovo Republike" i ističe da bi u suprotnom imao problema prilikom ulaska u Srbiju.

Problema sa prolaskom na administrativnom prelazu Jarinje imaju i vozači koji planiraju samo da prodju tranzitno kroz Kosovo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. jun 2020 | 21:20

    To je to priznaj pa prodji! Za ponasanje koje imaju reciprocne mere da se vrate 100 godina unazad!

  • Auto pilot

    2. jun 2020 | 08:51

    Da smo pametni a nismo, ja bih dovezo 200.000 kamiona pa neka blokiraju sve do madjarske i bugarske, pa neka se pametna evropa i turci pitaju sta su stvorili.

  • 011

    1. jun 2020 | 22:49

    pa ja mogu da kazem da ako svaka drzava ima svoje zakone onda treba da se postuje prema tome tako treba da se postupi i onda nema probleme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA