≫ 

Šormaz veruje da se u SAD ne održavaju afroamerički protesti, već protesti anarhista

Šormaz smatra da to što se događa u Sjedinjenim Državama predstavlja proteste anarhista, a ne borbu Afroamerikanaca za svoja prava

  • 3
Dragan Šormaz, Marko Ivas, Intervju, Telegraf Foto: Nikola Tomić

Šef delegacije Skupštine Srbije pri Parlamenetarnoj skupštini NATO Dragan Šormaz izjavio je da to što se događa u Sjedinjenim Državama predstavlja proteste anarhista, a ne borbu Afroamerikanaca za svoja prava.

Cilj svega toga što se događa je da se napravi prostor za poraz američkog predsednika Donalda Trampa na izborima, rekao je Šormaz za Fonet.

- To nisu afroamerički protesti, to su protesti anarhista i svima je jasno da koriste kriminalce, koji pljačkaju. U 140 gradova imate manje od 50.000 ljudi u protestima, vidite da su to mali protesti, ali veoma nasilni - ocenio je Šormaz, koji je poslanik Srpske napredne stranke.

Za vaš esnaf su privlačni, dodao je on, jer su slike takve da vidite kante za đubre gore ili policijski automobil kako ide kroz masu, a mase nema jer je njih malo.

- To rade upravo oni koji su protiv SAD, koje su ostvarali njeni osnivači poput Tomasa Džefersona, Bendžamina Frenklina, Vašingtona, a Tramp je upravo neko ko štiti takvu Ameriku slobodarsku, demokratsku Ameriku, prosperitetnu, koja podržava slobodne ljude širom sveta - naglasio je Šormaz.

Oni koji žele da ga zaustave, to rade četiri godine, od kako je izabran, ocenio je Šormaz i pošto mu ne mogu ništa krenuli su sa protestima, u Minesoti, gde je guverner demokrata, gradonačelnik demokrata, a nije se dogodilo u državama u kojima su republikanci na vlasti.

Šormaz je rekao da veruje u reizbor Trampa na novembarskim izborima, ali dodaje da se za Srbiju neće mnogo promeniti i da on izgubi, jer je prvi čovek izbornog štaba Džozefa Bajdena rekao da se slaže sa svim što se čini u dijalogu Beograda i Prištine.

Administracija koja god da bude, ja se nadam da će biti Trampova, nastaviće sa ovim što radi specijalni izaslanik predsednika za dijalog Ričard Grenel, zaključio je Šormaz.

Video: Ne mogu da dišem:Hiljade protestanata u Koloradu ležalo i izgovaralo poslednje reči Džordža Flojda

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👌

    2. jun 2020 | 17:09

    E OVO JE PAMETAN SRBIN . INTELEGENCIJA 100% . 😷😷😷😷😷

  • Andreja

    2. jun 2020 | 17:58

    Sole ex konobar sad je glavna faca ni manje ni vise nego da bistri politiku Amerikancima 😄

  • Toma

    2. jun 2020 | 16:34

    Bravo gospodine Sormaz!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA