≫ 

Vučić o rasnim nemirima u SAD: Želim Trampu sve najbolje

Mi želimo američkom narodu da prevaziđe teškoće i uvereni smo da će Amerika ubrzo pokrenuti zamajac ekonomskog napretka i želim Trampu sve najbolje - rekao je predsednik Srbije

  • 35

Video: Vučić o rasnim nemirima u SAD, predsednik poslao poruku Trampu

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Novi Pazar, gde je obišao radove na izgradnji puta Karajukića Bunari - Rasno, kao i radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin, a sa njim su i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija  Rasim Ljajić.

Posle obilaska, predsednik je odgovarao na pitanja novinara.

Politički skupovi posle 12. juna

Govoreći danas o nastavku dijaloga sa Prištinom, Vučić je rekao da je spreman uvek da sedne za sto, da mu je to bitnije od stranačkih stvari i otkrio kada bi mogli da budu održani prvi politički skupovi.

- Mi ćemo najverovatnije skupove održati od 12. ili 15. juna - rekao je on posle obilaska u Novom Pazaru.

"Želim Trampu sve najbolje"

Vučić je odgovarajući na pitanja u vezi sa stanjem u SAD pružio podršku predsedniku i građanima.

- Mi želimo američkom narodu da prevaziđe teškoće i uvereni smo da će Amerika ubrzo pokrenuti zamajac ekonomskog napretka i želim Trampu sve najbolje. Kada pročitam komentare: "Zaigrala mečka i pred vašim vratima", ja se sa tim ne slažem, koliko god da je to nepopularno mišljenje - kazao je Vučić i dodao da postoji ljudska strana svega jer je Amerika prošla teško kroz epidemiju korona virusa.

O uticaju dešavanja u SAD na odnose sa Srbijom

Predsednik je rekao da aktuelna dešavanja u SAD ne znači da će Amerika izgubiti interes za Srbiju i rešavanje kosovskog pitanja.

Ričard Grenel, Mali Tramp Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

- Grenelovo i Lajčakovo interesovanje ne opada, naprotiv, raste. Da li sam uvek zadovoljan zbog toga? Ne, ali moram da budem svestan položaja Srbiji - rekao je Vučić.

O dijalogu Beograda i Prištine

- Uvek su se velike sile mešale u naša pitanja - rekao je predsednik Vučić i poručio da će "ipak za ponešto morati da se pita i Srbija".

- Građani i rukovodstvo Srbije će donositi odluke. Da li moramo da razgovaramo sa svima? Da, moramo. Ali, mi ćemo se pitati. Realno je da sednemo za sto, znaju koje uslove moraju da ispune. Čim se to desi, ja sam spreman - rekao je predsednik Srbije.

On se osvrnuo i na nove mere Prištine i rekao da su se izjasnili o tome oni koji su trebali.

- Mislim da je to sumanuto što rade, ali srećom to su osudili i Amerikanci i Evropljani. To su civilizacijske vrednosti - istakao je Vučić rekavši da Srbija zbog njihove odluke ima ogromne gubike.

On je objasnio da bi svaki slobodoljubiv čovek voleo da odlučuje o svojoj zemlji.

Predsednik Srbije najavio nov ugovor za auto-put

Predsednik Vučić istakao  je da će u narednim mesecima biti potpisan ugovor za auto-put od Beograda do Boljara.

- Sve će vam biti drugačije, to znači više kompanija, više investicija. Biće vam bliži i Beograd i Sarajevo - rekao je on.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Vučić u obraćanju građanima na Pešterskoj visoravni.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    3. jun 2020 | 11:34

    Srbija se izgradjuje makismalnom brzinom i svaka cast na tom uspesnom radu.

  • Rak

    3. jun 2020 | 11:37

    Samo napred predsednice, zajedno da sagradimo modernu i razvijenu srbiju...

  • fg

    3. jun 2020 | 13:11

    Dobro da se svaki deo naše zemlje podjednako izgradjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA