≫ 

Objavljen koalicioni sporazum DSK i Srpske liste: Ovo je svih 12 tačaka

Naredni dani tek će razjasniti šta sve smatraju preprekom koalicioni partneri, kako srpski, tako i "albanski" deo vlade

  • 0
Kosovska MITROVICA IZBORI GRAĐANI Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine uklanjanjem svih prepreka i uz posredovanje Evropske unije i SAD - jedna je od 12 tačaka koalicionog sporazuma Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste o koalicionoj vladi, koji je danas objavljen u Prištini.

Naredni dani tek će razjasniti šta sve smatraju preprekom koalicioni partneri, kako srpski, tako i "albanski" deo vlade.

Sporazum DSK I Srpske liste objavljen je nakon izbora nove prištinske vlade, u kojoj Srpska lista ima dva resora, od kojih je jedan ministar istovremeno I potpredsednik vlade.

Prema sporazumu, koji je objavila prištinska Koha, Srpska lista se obavezala da preko svojih ministara preuzme odgovornost za vođenje ministarstava lokalne uprave, zajednice I povratak, kao I savetnika premijera, koji će ujedno biti direktor Kancelarije za zajednice.

Dve stranke su se, između ostalog, saglasile da u vladin kabinet ne uključuju ljude koji imaju problema sa pravosuđem.

Saglasile su se I da se svako imenovanje ili razrešenje članova Srpske liste mora obaviti u koordinaciji i dogovoru dveju strana.

Video: Priština dobila novu vladu, Avdulah Hoti premijer tzv. Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA