≫ 

"Neće biti lako oko KiM, zato naša sledeća vlada mora biti jaka"

Građani Srbije se nadaju da će imati malo više od Hotijeve nego što su imali od Kurtijeve vlade. Mi smo za razgovor otvoreni - poručio je predsednik Srbije

  • 88

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Loznicu, gde je prisustvovao otvaranju rekonstuiranog odeljenja Opšte bolnice, a potom i otvaranju fabrike "Adient".

On je posle svečane ceremonije odgovarao na pitanja novinara.

O novoj vladi u Prištini

Predsednik je rekao da je reč o izuzetno ozbiljnoj temi i naglasio da neće da se bavi prilikama unutar njihove albanske zajednice.

Građani Srbije se nadaju da će imati malo više od Hotijeve nego što su imali od Kurtijeve vlade. Mi smo za razgovor otvoreni, ali Tači će reći da će prisustvovati razgovoru gde su oni koji podržavaju njegovu ideju o nezavisnosti - rekao je Vučić i naglasio da "neće biti lako oko KiM u narednim mesecima i godinama, zbog čega naša sledeća vlada mora biti jaka".

Podsetio je da će Srbija prestati sa kampanjom povlačenja nezavisnosti tzv. Kosova, ukoliko Priština prestane sa zahtevima za prijem tzv. Kosova u međunarodne zajednice, ali druga strana to nije prihvatila.

Otvaranje fabrike "Adient"

U fabrici Adien već je zaposleno 830 radnika, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  i dodao da će ovde raditi ukupno 1.500 ljudi.

- Napravljeno je čudo ovde - rekao je i dodao da je fabrika jako lepa. Dodao je da su trenutno među zaposlenima 70 odsto žene.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Znam da to onda bude druga plata koja je potrebna za sve ono što treba da se plati. Ali osim većeg broja žena, drago mi je što je u fabrici zaposleno mnogo mladih - naveo je.

Bolnici sanitetsko vozilo i skener

Predsednik Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar nalaze se ispred Opšte bolnice u Loznici čija su odeljenja renovirana i koja su u sklopu ove priče dobila novu opremu, ginekološka i hirurška odeljenja biće gotova sledeće godine na proleće, pa će time i svi radovi u ovoj bolnici biti završeni.

- Biće savršeno - dodao je direktor Opšte bolnice u Loznici.

- Oko 700 dece rodi se ovde u Loznici, kada bi mogli nekako do 1.000 da dođemo - rekao je predsednik.

- Ako privreda krene, pre kraja godine moguće još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike. Plate u ovom sektoru moraju biti veće, tek sada svi shvataju značaj zdravstvenog sektora - rekao je predsednik Srbije.

U razgovoru sa zaposlenima, rekao je da će Opšta bolnica dobiti još jedno sanitetsko vozilo u roku od mesec dana, a da će do septembra dobiti i novi skener, koji je ovoj ustanovi preko potreban.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    4. jun 2020 | 12:46

    Drzava kontinuirano ulaze u zdravstveni sistem. A dovodjenjem investitora zaposljava ljude i podstice privredni razvoj.

  • Ceca

    4. jun 2020 | 11:23

    U svakom gradu i u svakoj opštini se vide velike pomena na bolje.

  • Aca

    4. jun 2020 | 12:00

    Dosadasnjim trudom i radom zasluzili su novo povecanje plata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA