Koje političke stranke su "probile led", koje još čekaju sa mitinzima na trgovima

Mi ćemo najverovatnije skupove održati od 12. ili 15. juna - rekao je Vučić posle obilaska radova na rekonstrukciji auto-puta u Novom Pazaru

  • 2
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj Foto: Facebook/Александар Вучић, Tanjug/SRS/Vladan Simeunović, SPS

Izbori u Srbiji biće održani za manje od tri nedelje, a zbog pandemije korona virusa i mera koje propisuju socijalno distanciranje, kampanja se ove godine razlikuje od svih prethodnih.

Fokus je prebačen na društvene mreže i medije, a posle odluke Vlade Srbije da od 1. juna dozvoli okupljanja do 1.000 ljudi, postoje naznake da će se u narednim danima to menjati, ukoliko opadne broj zaraženih.

"Led je probila" koalicija Socijalistička partija Srbije Jedinstvena Srbija, čiji su se predstavnici u utorak okupili ispred zgrade Opštine Zvezdara, uz poštovanje mera o zabrani okupljanja više od 1.000 ljudi. U vreme održavanja skupa počeo je jak pljusak, ali to nije nateralo okupljene građane da se sklone.

Bolje da pokisnemo na početku, nego kao neki drugi koji će da pokisnu na kraju - poručio je lider socijalista Ivica Dačić, koji se obratio okupljenim građanima, a pored njega, govorili su i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Što se naprednjaka tiče, oni su kampanju počeli onlajn konferencijom, a kada su u pitanju mitinzi, sa tim će sačekati bar do 12. juna, za kada je predsednik SNS najavio da je moguće da će organizovati skup.

Video: Vučić: Politički skupovi posle 12. juna

Mi ćemo najverovatnije skupove održati od 12. ili 15. juna - rekao je Vučić posle obilaska radova na rekonstrukciji auto-puta u Novom Pazaru.

Skupove na gradskim trgovima, bez kojih je ranijih godina bila nezamisliva predizborna trka, naprednjaci su zamenili onim virtuelnim, putem kojih se predsednik Vučić obratio građanima i glasačima.

Govor sa onlajn skupa je prenošen na Fejsbuk nalogu "Aleksandar Vučić" i putem Zum (Zoom) "vebinara".

Aleksandar Vučić, Za našu decu, kampanja SNS, online Foto: Tanjug/ PRINT-SCREEN FB ALEKSANDAR VUCIC

Predsednica "Zavetnika" Milica Đurđević Stamenkovski navodi da im je cilj da obiđu sve regione i razgovaraju sa ljudima.

- Sa labavljenjem mera doći će i do mitinga, a završni ćemo održati u Beogradu. Nadam se da ćemo to moći da uradimo - poručila je ona.

Radikali bez mitinga

Lider radikala, Vojislav Šešelj, rekao na konferenciji za novinare u Čačku, koja je održana na gradskom trgu, da SRS tokom predizbornih aktivnosti neće organizovati mitinge ni veće tribine zbog opasnosti od korona virusa.

SRS, Šabac, izbori, Vojislav Šešelj Foto: Tanjug/SRS/Vladan Simeunović

- Nećemo da ljude dovodimo u poziciju da se zbog naših skupova izlažu zdravstvenoj opasnosti - kazao je Šešelj.

Od 1. juna dozvoljeni skupovi na otvorenom, do 1.000 ljudi

Od proglašenja vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa, ovo ograničenje se nekoliko puta menjalo. Dok u samom jeku zaraze nije bilo dozvoljen boravak više od pet osoba u zatvorenom prostoru, relaksacijom mera se taj broj popeo na 50.

Na predlog Kriznog štaba, ova zabrana preinačena je u ograničenje na više od 1.000 osoba na otvorenom, a posle usvajanja u Vladi Srbije, odluka je stupila na snagu od 1. juna.

Video: Predsednik Srbije o tome kako će izgledati izborna kampanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    5. jun 2020 | 16:58

    I da li je uoošte realno da Vučić priča o organizovanju skupova, kad se on uopšte ne kandiduje na parlamentarnim izborima!? Zar on nije predsednik svih gradjana, nebitno kojoj oni stranci svoj glas daju? Tako je u normalnim zemljama!

  • Saša

    5. jun 2020 | 14:54

    Za spo.. 3...poslanika imamo u koaliciji sa sns.. Sigurna.. Oko 130~140...poslanika osvojiće br.. 1...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA