≫ 

Dačić: Dozovite se pameti, ne preti vam opasnost od Srbije, već od vas samih

Crnogorski režim je izgubio kompas, smatra Ivica Dačić

  • 22
KATAR POMOĆ AVION AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI IZ KATARA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića o tome da postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti Crne Gore od strane Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio kompas, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Da je neko rekao pre 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludeo. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve istorijski saveznici crnogorskog naroda - rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

Da je današnja crnogorska vlast, kako je dodao, bila u vreme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista.

- NATO na guslama, eto i to dočekasmo. Još fali da se to ori na Vračaru. Što bi rekao kralj Nikola Petrović, naše srpsko srce izdržaće i to, sa NATO na Srbe. Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne preti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - istakao je šef srpske diplomatije i Socijalističke partije Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    5. jun 2020 | 21:22

    Za dve godine Crna Gora nece ni postojati, imace izbor, ili u Srbiju, ili u Hrvatsku, ili u Albaniju, pa birajte. Jednostavno drzava koja nema privredu, zivi na staklenim nogama turizma koji eto kako funkcionise u kriznim situacijama, koja ima 500 000 stanovnika gde ni sami ne znaju sta su zapravo, gde imas postavljenog stranog agenta, koji rusi sve ono sto se zove cast, obraz, odgovornost, briga za ljude, gde imas Nato koji sigurno nece zbog neke crne gore da bilo sta rizikuje, kome je Crna Gora samo sredstvo za raskusuravanje odnosa unutar zemalja clanica, a povrh svega rezim koji sistematski siri antagonizam i netrpeljivost prema svojim gradjanima Srbima i prema Srbiji, koja nema ni svoje skolstvo ni zdravstvo ni fakultete ni fabrike ni vojsku ni nista

  • Predator

    5. jun 2020 | 21:08

    Rastu tenzije izmedžu crne gore i Srbije izgleda da sledi Kold Wars hladni rat

  • Goran F

    5. jun 2020 | 21:08

    Trenutno su dukljani na vlasti ,Crna Gora je nezavisna srpska država 🇷🇸🇲🇪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA