≫ 

Tadić optužio vlast i "bojkot opoziciju" za opstrukciju, iz Opštine Vračar poručuju: To je laž

Tadić je optužio nadležne za neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, dok iz Opštine Vračar poručuju da su servisi dostupni svima pod jednakim, zakonom propisanim, uslovima,

  • 3
IZBORI KOALICIJA NOVA PAVLE GRBOVIĆ, BORIS TADIĆ, ARIS MOVESIJAN Foto: Tanjug/Sava Radovanović
IZBORI KOALICIJA NOVA PAVLE GRBOVIĆ, BORIS TADIĆ, ARIS MOVESIJAN Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se ta stranka suočila sa opstrukcijom i od strane vlasti i od strane "bojkot opozicije", a da je poslednja takva bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a na drugoj Srpska napredna stranka. Ubrzo je stiglo i saopštenje iz Opštine Vračar, čija je načelnica poručila da je u pitanju "notorna laž".

On je rekao da se od odluka da izađu na izbore "sve vreme suočava s opstrukcijom i od strane vlasti i od strane bojkot opozicije".

- Poslednja takva opstrukcija je bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a na drugoj Srpska napredna stranka. Tužno je što su u tome bili jedinstveni -rekao je Tadić.

Povodom ovih tvrdnji predsednika Socijaldemokratske stranke oglasila se i načelnica Uprave gradske opštine Vračar Gordana Basta i u saopštenju poručila da je to "notorna neistina",

- Izborna lista gospodina Tadića je podnela zahtev Gradskoj opštini Vračar 27. maja 2020. godine u 15.30 sati, sa zahtevom da im se od 28. maja do 5. juna, svakog dana od 12 do 20 sati u njihovim prostorijama obezbedi overivač. Od 28. maja na raspolaganju su imali u potpunosti jednog overitelja u prostorijama njihove stranke u Ulici Maksima Gorkog 1a, u dnevnom trajanju u skladu sa njihovim zahtevom, u proseku dnevno po 8 sati i tom prilikom overili potpis svakog građanina koji je došao da podrži ovu izbornu listu. Drugi overivač je bio angaživan na overi potpisa za druge izborne liste. Napominjem da pored opštinskih overivača potpise birača mogu da overavaju i notari, a što nije u nadležnosti Opštine - navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, servisi Opštine su dostupni svima pod jednakim, zakonom propisanim, uslovima, a tako je bilo i u ovom slučaju.

- Izborna lista Borisa Tadića je imala opštinskog overivača i mogli su da prikupljaju potpise građana za predaju liste. Mi ne možemo da utičemo na to koliko će građana podržati koju izbornu listu - poručila je načelnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    6. jun 2020 | 16:01

    Lebe mekani za koga sam ja to ne tako davno dao svoj glas..........pametan uči na svojim greškama.

  • niko

    6. jun 2020 | 19:26

    Tadic dok je bio na vlast sve sto je radio je bilo protiv srbijeSramotu sigurno nemaAli narod nije zaboravio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA