≫ 

Prvi kamion sa srpskim tablicama prošao prelaz Jarinje posle ukidanja mera reciprociteta

Vozač prvog kamiona Vukašinović Vukašin iz Prijepolja, koji je u tranzitu, rekao je za Kosovo Onlajn da je na prelazu Jarinje čekao više od 12 sati

  • 4

Prvi kamion sa robom iz centralne Srbije, posle ukidanja mera reciprpciteta, upravo je ušao na Kosovo javljaju reporteri Kosovo Onlajna.

Vozač prvog kamiona Vukašinović Vukašin iz Prijepolja, koji je u tranzitu, rekao je za Kosovo Onlajn da je na prelazu Jarinje čekao više od 12 sati i da im je nakon odluke vlade o ukidanju mera reciprociteta rečeno da im više nije potrebna najava za kamione koji je izdavao kosovski oficir za vezu u Beogradu.

Vukašinović je naveo da na ulazak na Kosovo čeka još nekoliko kamiona i da se vozači nadaju da će odluka o ukidanju mera reciprociteta značiti i normalizaciju teretnog saobraćaja.

Vlada Avdulaha Hotija poništila je danas odluke kojima je izrečena mera reciprociteta sa Srbijom.

- Izvršna vlast nove vlade poništila je odluku prethodne Kurtijeve vlade  od 20. marta 2020. o postepenoj primeni reciprociteta sa Srbijom i odluku od 30. maja 2020. sa izmenama i dopunama prve odluke o toj meri - poručio je Hoti.

Video: Carina u kamionu pronašla migrante

(Telegraf.rs/Kosovo Onlajn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    6. jun 2020 | 15:15

    Kosovo ima oficira za vezu u Beogradu??

  • Oppo

    6. jun 2020 | 14:40

    Kakvog reciprociteta?!

  • Mile

    7. jun 2020 | 18:48

    Nije isto kamion u tranzitu i kamion za istovar robe iz srbije za kosovo i metohiju.Jos ni jedan kamion iz srbije za metohiju nije pusten dok na CMR nepise RSK kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA