"Crna je Gora otišla predaleko u širenju antisrpske politike"

Srbija nijednim svojim činom nije pokazala bilo kakvu agresivnost prema Crnoj Gori i oni to neće da priznaju, da su oni izazvali sve ove probleme - rekao je šef srpske diplomatije

  • 17
Ministar Ivica Dačić na predavanju studentima pravnih fakulteta i studentima FPN Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Crna Gora otišla predaleko u širenju antisrpske politike u želji da izgradi crnogorski identitet, što je, podseća, nedavno pokazala i izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da NATO može da pomogne u eventualnoj odbrani Crne Gore od agresivne Srbije.

- Srbija nije agresivna, Srbija nijednim svojim činom nije pokazala bilo kakvu agresivnost prema Crnoj Gori i oni to neće da priznaju, da su oni izazvali sve ove probleme - rekao je Dačić za TV Hepi.

Dodao je da je problem nastao u njihovoj državi, sa njihovim građanima i crkvom, te da niko nije, kako kaže, došao iz Prokuplja ili Subotice da "pravi probleme u Crnoj Gori".

- Reč je o građanima Crne Gore koji su se izjasnili kao Srbi, a kojih ima 28 odsto - rekao je Dačić.

Ističe da iz Crne Gore često stižu izjave da se Srbija meša u njihov unutrašnji posao, te istakao da pitanje ljudskih prava i nacionalnih zajednica nije unutrašnje pitanje jedne zemlje, već da su regulisana međunarodnim konvencijama i deklaracijama.

Dačić se zapitao kako bi Crna Gora reagovala da je on, pred izbore, otišao tri dana u Crnu Goru, Budvu ili Herceg Novi, kako bi u okviru kampanje bio sa Srbima.

Kaže da će za dva ili tri dana albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj boraviti u Medveđi, gde će, pred izbore, razgovarati sa albanskim stanovništvom, i dodao da se Srbija tome nije protivila.

- Kako bi crnogorski državni vrh reagovao da ja to uradim u Crnoj Gori - upitao je Dačić.

Istakao je i da njegova "oštra" reagovanja na izjave iz Crne Gore nisu deo kampanje i kazao da je uvek tako reagovao na izjave pojedinih političara iz regiona ili njihove poteze i odluke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владимир

    7. jun 2020 | 13:41

    КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

  • Србислав

    7. jun 2020 | 13:34

    Ко да ми отме из моје душе Косовооооо!

  • W

    7. jun 2020 | 11:29

    Ne pričaj, nego daj konkretan odgovor! Nema te logike sa tržište veličine NOVOG SADA može da utiče na vaš konkretan odgovor, a to je zatvaranje granica, da se izjasne da su građani Srbije bez prava na dvojno državljanstvo, studentima da bude naplaćeno kao da su iz Engleske, Zdravstvo.., pa neka idu u Zagreb i Sarajevo... I isporučite Sveta Marovića-Farskim Ostrvima jer baš, baš, bode oči!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA