Vučić potvrdio: 24. juna sa Putinom na Paradi pobede u Moskvi

Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom - poručio je predsednik Srbije

  • 53
Aleksandar Vucic, Vladimir Putin Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vucic, Vladimir Putin Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo poziv predsednika Vladimira Putina da prisustvuje Paradi pobede 24. juna u Moskvi.

Predsednik Vučić je ovom prilikom potvrdio da će prisustvovati Paradi pobede, ponosan na činjenicu da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde.

- Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane - rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je predsednik Putin izabrao 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije korona virusa.

Predsednik Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava korona virusa u Rusiji i još jednom zahvalio na ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju je predsednik Putin pokazao uputivši nam medicinsku pomoć.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, očekujući skori dolazak u Beograd jednog visokog ruskog zvaničnika, razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i pitanju Kosova i Metohije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JelenaV

    7. jun 2020 | 15:15

    Srbija mora biti veoma ponosna jer ce nas predsednik biti uz rame velikog Vladimira Putina.

  • Sanja

    7. jun 2020 | 10:33

    Vucic i Putin imaju jako lepu i korisnu saradnju.

  • dana

    7. jun 2020 | 13:00

    Za Srbiju je izuzetno vazno odrzavanje dobrih i cvrstih odnosa sa bratskom Rusijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA