Dačić objasnio šta se dogodilo sa srpskim turistima na putu za Grčku

- Grčka ima neke svoje želje, ali ima i obaveze prema EU - rekao je srpski šef diplomatije

  • 7
Ivica Dačić Foto: Printscreen/B92

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić rekao je da će se videti kada će formalno stupiti na snagu odluka o prelasku sprskih državljana u Grčku. Dačić je podvukao da se radi o drumskom prelazu Bugarska-Grčka, ali i da trenutno na granicama nema srpskih državljana koji čekaju.

- Grčka ima neke svoje želje, ali ima i obaveze prema EU. Jedan deo razgovara politički, a drugi se bave granicama i imaju svoju liniju koja ide ka EU - rekao je Dačić i dodao da je već stotinak vozila srpskih državljana bilo na granici ka Grčkoj, a da granice još uvek nisu bile otvorene.

- Bugarska policija ih je pustila i oni su prošli bugarsku granicu prema Grčkoj i zastali su u međuprostoru što je dokaz da to nije bilo dobro iskoordinirano. Oni ne bi bili pušteni da mi nismo urgirali i insistirali od premijera Micotakisa da ispošuju ono što su rekli. Epilog je da su svi ljudi pušteni i najavili su da će puštati i dalje i da će u službenom glasniku izaći da će Srbi biti izuzeti od zabrane ali samo za granicu Bugarska-Grčka - objasnio je Dačić.

O sastanku u Vašingtonu

Kada je u pitanju zakazani sastanak u Vašingtonu i o očekivanjima od istog Dačić kaže da još uvek nije izvesno ni šta je tema, a ni šta bi bio rezultat tog susreta.

Ivica Dačić Foto: Printscreen/B92

- Mi ćemo imati već 22. juna Lajčakovu posetu. Takođe Vučić će imati sastanak sa Putinom na paradi u Moskvi, Lavrov dolazi za dva dana u Beograd i posle toga već postoji neka francusko-nemačka inicijativa da će se održati samit. Kako često kažemo, mi se javljamo kad god nas neko pozove jer smo odgovorna strana i učestvovaćemo u tim aktivnostima, ali branićemo srpske interese - rekao je Dačić.

Kako je istakao, Srbija jeste za kompromis.

Šef srpske diplomatije rekao je da ne veruje Albancima i da oni na svakom mestu koriste lobiranje za priznanje tzv. Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    16. jun 2020 | 17:36

    Ma sta se dogodilo .Zemlja je EU i mora da postuje zakone jer je od njih kao i sve druge siromasne zemlje EU kao Hr Bg Ro i td.dobili milijarde za podsticaj privrede i moraju to postuju.Dacicu ti i tvoji komunisti bolje cutite.Hvala ako ovu istinu objavite

  • Strsljen

    16. jun 2020 | 19:09

    A kako onda Bugarska nema isto takve obaveze prema EU?

  • Tara

    16. jun 2020 | 21:26

    Grcka slusa mamu merkelovu ona je rekla e necete moci dalje ona se pita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA