≫ 

Izbori u Srbiji protekli bez incidenata i većih nepravilnosti

Prema saopštenju koje je dao Cesid, bilo je nekoliko manjih nepravilnosti, ali je o svemu obaveštena policija

  • 2
Bec, glasanje, izbori, Srbija 2020 Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Izbori u Srbiji protekli su danas bez incidenata, i bez većih nepravilnosti.

Ponegde je kašnjeno sa otvaranjem biračkih mesta, bilo je ubacivanja listića u pogrešne kutije, a prema novim informacijama CeSID-a, na biračkom mestu 40 na Voždovcu svim članovima biračkog odbora i prisutnim posmatračima su izgrebani parkirani automobili.

To je CeSID objavio na tviteru, kao i to da je pozvana policija.

Takođe, objavljeno je i da su na biračkom mestu u Kuli glasački listići sa pozivima koje su birači donosili stavljeni u kesu i predati nepoznatim licima ispred biračkog mesta.

Na biračkom mestu 11 u Pančevu predsednik biračkog odbora je pozvao policiju, jer je došlo do sukoba među članovima vezano za način rada.

Ranije danas u CeSID-u je rečeno da dosadašnji primeri nepravilnosti ne odstupaju previše u odnosu na nepravilnosti uočene na ranijim izborima.

Predstavnici Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) prijavili su danas Policijskoj upravi u Zrenjaninu da su ispred biračkog mesta broj 48 u tom gradu uočeni automobil i tri osobe koje navodno dele "neimenovani sadržaj" građanima nakon izlaska sa birališta.

Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta i nisu zatekli prijavljene osobe ispred biračkog mesta, navodi se u saopštenju MUP-a.

Šef Misije OEBS na Kosovu Jan Bratu rekao je danas da su tokom izbornog procesa na Kosovu zabeležena dva manja incidenta, ali su uspešno rešena.

Video: Atmosfera u izbornim štabovima pred početak izborne noći

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    21. jun 2020 | 20:30

    Manje nepravilnosti,tu spadaju preminuli,jel?

  • Kakadu

    21. jun 2020 | 21:01

    Pre jedno deset godina radeh sam za jednu stranku. Pratili smo izbore. Nikada nisu javno objavljene neregularsnosti iako su se pajavljivali dupli papirici, glasacka mesta gde je po istrazivanju vodila opozicija bila su zatvorena pa su ljudi morali da se preusmeravaju na obliznje mesto gde bi se stvarale guzve. Naravno invalidi i stariji bi odustali ali to je sve bilo po zakonu i nikada nije bilo neregularnosti. To je tako kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA