≫ 

Ivica Dačić iskazao solidarnost sa prijateljskim narodom Brazila

Obostrano je iskazano očekivanje da će naše dve zemlje ubrzo biti u prilici da nastave zajednički rad na daljem unapređenju saradnje

  • 4
Ivica Dačić Ivica Dačić / Foto: Marko Jovanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Brazila Ernestom Araužom i izrazio solidarnost sa prijateljskim narodom i Vladom Brazila povodom teške situacije u vezi sa epidemijom Covid-19 i velikog porasta broja obolelih.

On je svom kolegi izrazio saučešće zbog preminulih, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevaziđena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je zahvalio na čvrstoj i principijelnoj podršci Brazila po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i podsetio na otvoren poziv za posetu ministra Arauža Srbiji, uz očekivanje da će poseta biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

Ministar je podvukao da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, istakavši posvećenost Srbije daljem unapređenju sveukupnih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje.

Obostrano je iskazano očekivanje da će naše dve zemlje ubrzo biti u prilici da nastave zajednički rad na daljem unapređenju saradnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real jogurt

    24. jun 2020 | 20:46

    Brazilci bratski narod a crnogorci nisu.. propast diplomatije

  • Bole

    25. jun 2020 | 07:02

    Crnogorci su nas bratski narod nema tu nikakve diskusije. Ali ona bratija na vlasti prave opasno problem. Jadni oni bili koliko su jadni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA