≫ 

Grenel odložio sastanak u Beloj kući, uskoro novi termin

Grenel je na Tviteru objavio da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka

  • 46
Ričard Grenel, Mali Tramp Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Pirištine Ričard Grenel odložio je sastanak u Beloj kući, prethodno planiran za subotu, 27. juna, pošto ga je je premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti obavestio da ne dolazi.

Grenel je na Tviteru objavio da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka.

- Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro - napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku u Beloj kući.

- Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju ''zemlju'' da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kuci - objavio je Hoti na Tviter nalogu.

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijani Izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrscanin

    25. jun 2020 | 16:51

    Idemo u Ameriku na drugi kontinent da se dogovoramo oko svete Srpske zemlje koja je starija od same Amerike, hahahha!

  • G

    25. jun 2020 | 17:08

    Putin im pomrsio konce. Mislili da ce to lako da ide. Putin veći srbin od mnogih srba.

  • Tara

    25. jun 2020 | 17:44

    Hahahahaha, pa dokle su ameri disli da im siptari govore sta da rade. Trampe dolazi pameti dok nije kasno, siptari cekaju da njihovi dodju na vlast, a ti ako si pametan resi stvar dok je vreme, ponusti priznanje siptarske nzv.drzave. Srbi su glasali za tebe, vreme je da im vratis, poslednji i pravi je čas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA