Hoti: Veliko interesovanje ključnih zemalja EU za dijalog

- Očekujemo da će uskoro biti određen datum za samit u Parizu - istakao je on

  • 0
Avdullah Hoti, Avdulah Hoti

Foto: Profimedia

Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti izjavio je u četvrtak da je video punu posvećenost i veliko interesovanje ključnih država Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i da je stvoren "pravi zamah za zaključivanje tog pitanja".

Hoti je sinoć za KTV istakao da su nedavna dešavanja, uz optužnicu za ratne zločine protiv predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija, doveli tzv. Kosovo u tešku situaciju, ali da dijalog nema alternativu.

- Očekujemo da će uskoro biti određen datum za samit u Parizu. Postoji puna posvećenost i veliko interesovanje ključnih zemalja EU. Mislim da je stvoren pravi zamah za zaključivanje ovog pitanja - ocenio je Hoti, prenosi Kosovo onlajn.

On je za KTV rekao da, uprkos onome što se dogodilo, ne vidi sukob Brisela i Vašingtona oko procesa dijaloga između Beograda i Prištine.

- Ne vidim sukob između Brisela i Vašingtona. Mislim da su komplementarni. Ne vidim dva procesa - naglasio je Hoti.

Tvrdi da će tzv. Kosovo i u Parizu i u Briselu biti predstavljeno kao država.

Hoti se juče u Briselu sastao sa evropskim komesarom za proširenje i susedstvo Oliverom Vrhejijem i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojima je, u odvojenim susretima, kako je rekao, razgovarao o viznoj liberalizaciji za tzv. Kosovo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA