Neusvojeni zakoni se vraćaju u Vladu Srbije

Među njima je i jako važan Sporazum sa SAD koji treba da omogući lakše investiranje američkih kompanija u Srbiji, rekao je za Tanjug potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković

  • 0
Vlada republike srbije, zgrada Foto: Google Maps

U Skupštini Srbije ostalo je više neusvojenih zakona i sporazuma koji nisu stigli na raspravu u mandatu, sada praktično starog parlamenta, pa se oni, prema proceduri, vraćaju u Vladu Srbije koja bi mogla ponovo da ih uputi novoformiranoj Skupštini.

Među njima je i jako važan Sporazum sa SAD koji treba da omogući lakše investiranje američkih kompanija u Srbiji, rekao je za Tanjug potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković, ali i bilateralni i multilateralni sporazumi koji će, kako kaže, olakšati nove projekte, investicije i komunikaciju sa drugim zemaljama i institucijama.

- Imamo puno bilateralnih sporazuma i sa zemljama EU, sa arapskim zemaljama, kao i jako važan sporazum sa SAD koji treba da olakša investiranje američkih kompanija - naveo je on za Tanjug.

Marinković očekuje da se konstitutivna sednica Skupštine Srbije održi krajem jula imajući u vidu da RIK ima rok od 96 sati da proglasi konačne rezultate nakon što se u sredu 1. jula budu ponovili izbori na više od 200 biračkih mesta.

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posle toga teče rok od 30 dana za verifikovanje mandata novim poslanicima.

Posle konstituisanja skupštine počinje da teče rok za formiranje vlade, a u međuvremenu će parlament izabrati novo rukovodstvo predsednika, potpredsednike, generalnog sekretara i zamenika generalnog sekretara.

- Verovatno ćemo u novom sazivu nastaviti da radimo na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, da imamo zakone koji se tiču ekonomije i ispunjavanja evropskih standarda. To će biti prioritet skupštine, nadam se i same vlade - rekao je Marinković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA