≫ 

Na Kosovu i Metohiji se uvodi policijski čas: Zabrana kretanja i rada restorana

Planirana je i potpuna reorganizacija klinika Univerzitetskog kliničkog centra

  • 1
Prizren, Kosovo, Srbija

Prizren / Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti saopštio je na Fejsbuku da će nove mere, donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa, biti primenjene od ponedeljka.

Hoti je ranije danas najavio na konferenciji za medije da će u gradovima sa velikim brojem zaraženih, među kojima su Priština, Prizren, Uroševac i Vučitrn, biti na snazi zabrani kretanja u periodu od 21 do 5 sati ujutru, prenosi Kosovo onlajn.

On je precizirao da će rad restorana u periodu kada je kretanje građana dozvoljeno biti ograničen samo na uslugu na otvorenom prostoru i dostavu.

Hoti je poručio i da će biti obezbeđen veći broj testova, da će se odrediti prioriteti ko će se testirati, ali i da će se ubrzati procedura za nabavku uređaja za testiranje, kako bi se na dnevnom nivou na teritoriji KiM obrađivali uzorci za oko 500 testiranih na korona virus.

Planirana je i potpuna reorganizacija klinika Univerzitetskog kliničkog centra, ali i stavljanje na raspolaganje privatnih bolnica.

Video: Vučić: U petak se uvodi policijski čas

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    6. jul 2020 | 07:11

    Kako to smesno zvuci UNIVERZITETSKI KLIICKI CENTAR, na Kosovu ,jel nas to zezate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA