≫ 

U petak video samit predsedavaju Makron i Merkel, u nedelju Vučić i Hoti uživo u Briselu

Domaćini samita "Srbija-Kosovo" su predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel

  • 0
Aleksandar Vučić, Avdulah Hoti Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Profimedia

U petak 10. jula putem video konferencije predstavnici Beograda i Prištine sastaće u okviru samita "Srbija-Kosovo", a dva dana kasnije, 12. jula, u Briselu će se uživo sastati Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić.

Domaćini samita "Srbija-Kosovo" su predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel, javlja agencija AFP.

Dva dana nakon samita, premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandra Vučić sastaće se uživo u Briselu, saopšteno je iz Evopske komisije.

U pitanju je nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa, čiji je posednji sastanak održan 2018. godine.

- Sastanak će biti prilika da se nastave razgovori i rad na postizanju sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa, uključujući i sva druga pitanja - rečeno je Tanjugu u Briselu.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu planiran je za dva dana nakon vitrualnog samita, koji, prema nezvaničnim informacijama, 10. jula organizuju francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

U Briselu najavljuju da će domaćini sastanka Beograda i Prištine "na visokom političkom nivou", 12. jula, biti šef diplomatije EU Đozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog i druga regionalna pitanja Miroslav Lajčak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA