≫ 

Prištinski premijer sutra sa Makronom u Parizu

Hoti danas putuje u Francusku

  • 3
Avudlah Hoti, Emanuel Makron Foto: Youtube/Gazeta Express, Guliver/Dan Kitwood/Getty Images

Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti otputovaće danas u Pariz, gde će se u utorak sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, saopšteno je iz Hotijevog kabineta, piše RTS.

Makron će Hotija primiti u palati "Elize" u Parizu a predstojećim susretom francuski predsednik "pokazuje pažnju i posvećenost Kosovu u njegovoj evroatlantskoj budućnosti", navodi se u objavi iz prištinske vlade.

Prethodno danas, najvaljeno je da će francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel biti domaćini video samita Beograd-Priština u petak, 10. jula, čiji je cilj ublažavanje napetosti između balkanskih rivala.

Takođe, kako je Telegrafu zvanično potvrđeno francuski predsednik sastaće se "oči u oči" sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u četvtrak, 9. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    6. jul 2020 | 17:49

    SRBIJA NICEG DOBROG NEMOZE OCEKIVATI OD NEMACKE I FRANCUSKE KOJE SU ZA VELIKU ALBANIJU A PROTIV SRBA I SRBIJE RADE !!!! NAMA SMO RUSIJA I KINA MOGU POMOCI DA SE RESI PITANJE NATO DRZAVE KOSOVA U SAVETU BEZBEDNOSTI !!!

  • Dragan

    6. jul 2020 | 17:41

    Stalnose pita,svi idu prvo kod siptara pa onda sa Srbima ragovaraju toje od svih nekulturno,toje za donju ladicu sram ih bilo takonas nepostuju jabi svima okreno leda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA