Srbija vašu državu smatra važnim partnerom: Vučić sa ministrom pravde i ljudskih prava Indonezije

Predsednik Srbije zahvalio je za principijelan stav Indonezije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

  • 4
Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra pravde i ljudskih prava Indonezije Jasona Laolija, koji mu je preneo ličnu poruku indonežanskog predsednika Ðoka Vidoda.

Uz pozdrave, predsednik Vidodo je predsedniku Vučiću uputio čestitke za pobedu na parlamentarnim izborima, kao i zahvalnost za doprinos izvanrednoj bilateralnoj saradnji Srbije i Indonezije.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija smatra Indoneziju važnim partnerom, čije odnose karakteriše prijateljstvo utemeljeno tokom stvaranja i rada Pokreta nesvrstanih zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je zahvalio za principijelan stav Indonezije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koji posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama.

 
 
 
View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom pravde i ljudskih prava Republike Indonezije Jasonom Laolijem.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Takođe je rekao da Srbija podržava Indoneziju u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Vučić je izrazio podršku narodu Indonezije da se što brže izbori sa izazovima pandemije Kovid-19 i vrati na put društvenog i ekonomskog napretka.

On je čestitao indonežanskom rukovodstvu na ostvarenim rezultatima u razvoju privrede i izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje, za koju postoje mogućnosti u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, energetike, građevinarstva, informacionih tehnologija, hemijske, kao i namenske industrije.

Predsednik Vučić i ministar Laoli su se saglasili da će unapređenje ugovorne osnove između Srbije i Indonezije unaprediti saradnju u različitim oblastima.

Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Vidodu da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C

    7. jul 2020 | 14:12

    Sta ovaj glumi, jedini bez maske?

  • Jovana

    7. jul 2020 | 16:19

    Da li je realno da svi nose maske a on ne? Znaci dodjes na televiziju i urlas na gradjane a PRVI ti ne postujes mere. Zar te nije malo sramota? Nikad nije nosio masku. Odlican primer gradjanima.

  • Knez

    7. jul 2020 | 17:26

    Gde je maska, ili bolje pitanje GDE JE KAZNA?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA