≫ 

Ambasada SAD: Nećemo zaboraviti smrt braće Bitići

Braća Ilija, Agron i Mehmet Bitići ubijena su 8. jula 1999. godine na KiM, a njihova tela su pronađena dva dana kasnije u Petrovom selu u istočnoj Srbiji

  • 6
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Američka ambasada Beograd SD USA Srbija Foto: usembassy.gov

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država saopštila je da neće zaboraviti smrt braće Bitići, niti odustati od borbe za pravdu i pozvala je vlasti u Srbiji da se slučaj reši.

U saopštenju objavljenom na sajtu ambasade povodom 8. jula, dana kada su oni ubijeni, navodi se i da je "pravda za porodicu braće Bitići" i dalje jedan od prioriteta bilateralnih odnosa SAD sa Srbijom.

Braća Ilija, Agron i Mehmet Bitići ubijena su 8. jula 1999. godine na KiM, a njihova tela su pronađena dva dana kasnije u Petrovom selu u istočnoj Srbiji.

Braća Bitići bili su pripadnici takozvane OVK i deo bataljona kog su sačinjavali kosovski Albanci koji žive u SAD, a koji su se pridružili ratu na KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. jul 2020 | 21:21

    Zatvarajte tu ambasadu leglo albanske OVK i NVO,NAPOLJE IZ SRBIJE

  • Jovan Ktć

    8. jul 2020 | 18:27

    Nećemo ni mi zaboraviti bombardovanje 1999.- te, ubijanje oko 2500 ljudi i uništavanje Srbije, a i pokušaj otimanja KiM. Bombardovanje R. Srpske 1995. i još mnogo loših stvari od strane Amerike.

  • Boban

    8. jul 2020 | 18:05

    Necemo ni mi zaboraviti 1990-1999 kada ste nas ubijali kako ste stigli u svim ratovima a najvise iz aviona!!. Bolje da se ni ne javljate nego sirite kod sebe kuci demonkratiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA