Brnabić ocenila: Skupo ćemo platiti okupljanja sinoć i preksinoć u Beogradu

Premijerka Srbije rekla je očekuje pad broja zaraženih, ali da ono što se sinoć i preksinoć dešavalo neće nikome ništa dobro doneti

  • 14
BEOGRAD PROTESTI TERAZIJE DRAGAN KUJUNDZIC

Premjerka Ana Brnabić izjavila je danas da ćemo po pitanju širenja korona virusa skupo platiti proteste sinoć i preksinoć u Beogradu, gde je i inače nakritičnija situacija.

- Tu više nemamo kapacitete da primamo ljude na bolničko lečenje - rekla je Brnabić posle sednice Kriznog štaba.

Ističe da će okupljanja tokom protesta u prethodna dva dana sigurno biti problem za te ljude da se smeste u zdravstvene ustanove, kao i da će svakako biti potrebe za tim u narednih pet do 10 dana.

- Do tada se nadamo da su prethodne mere - obavezna maska u svim zatvorenim prostorima dale rezultate i da ćemo imati manji pritisak na zdravstvene ustanove - rekla je premijerka i zahvalila građanima, koji su u najvećem broju, poštovali te mere.

Sednica Kriznog štaba Ana Brnabić - Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Dodaje da se zbog toga očekuje pad broja zaraženih, ali da ono što se sinoć i preksinoć dešavalo neće nikome ništa dobro doneti.

- Tako oni našim zdravstveni radnicima pokazuju da ih nije briga za muke koje oni imaju i ne pomažu im da spasu ljudske živote - naglasila je Branbić.

Kaže da će se pratiti situacija u lokalnim samoupravama i navela da je dobar primer Kragujevac gde je uvedeno ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, šot je dalo dobre rezultate u smanjenju broja zaraženih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patric

    9. jul 2020 | 16:26

    I mi skupo placamo vase izbore!Sedi jedan!

  • 😷😷😷

    9. jul 2020 | 16:08

    Placamo skupo od kad ste dosli na vlast a sto se korone tice placamo zbog neznanja i izbora .

  • Ajde bre

    9. jul 2020 | 16:10

    Kako nas nisu skupo kostali izbori i utakmice!? Nikakve razlike u protestima, utakmicama i izborima ogromna koncentracija ljudi na kednom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA