≫ 

"Razgovarali smo o tri ključne teme": Vučić se zahvalio Makronu na gostoprimstvu

Predsednik Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel

  • 3

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom izjavio je da je sat i po razgovarao sa Makronom u četiri oka.

- Moram da kažem da me je odveo u odaje koje nisu zvanična kancelarija, pa sam mogao da vidim posebne sobe za francuske redsednike. Setio se emocija koje je doživao u Beogradu. Pokazao je izuzetno gostoprimstvo - istakao je Vučić za TV Pink.

Rekao je da su razgovarali o tri ključne teme, sutrašnjem samitu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i o budućnosti Evrope i Srbije u Evropskoj uniji.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Francuske @emmanuelmacron.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

- Moram da kažem da se mi dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim jezikom - kazao je Vučić.

Govoreći šta ako dođe opet do opstrukcije dijaloga Vučić kaže da je to važno pitanje i da to nije dobro za Srbiju jer mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost.

- Čuo sam neke glasine da Albanci uopšte neće da dođu u Brisel. Moram da vidim šta je ideja. Trudimo se da pokažemo da smo partneri, da ne želimo da bežimo d teških tema, a onda se iznenadim kad neko kaže da ne može da dođe zbog unutrašnjih prilika. Sačekaću da vidim, sutra ujutru. Srbija je spremna - rekao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
Radna večera predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Francuske @emmanuelmacron.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

- Ako ludilo krene na Kosovu oko njihovih međusobnih sukoba, to je uvek muka za Srbe, zato sam želeo da kroz razgovore sačuvamo naš narod - naveo je Vučić.

Kako kaže, mi pokazujemo svoju ozbiljnost i to dobija poštovanje, pogotovo u Francuskoj.

Vučić kaže da će sutra biti otvoren razgovor i da će verovatno svi dati posebne izjave o tome kako vide budućnost dijaloga i postizanje kompromisa.

- Obavestio sam Makrona da Srbija prihvata novu metodologiju pristupanja EU, sutra ćemo i Brisel obavestiti zvanično - rekao je Vučić.

Policajce nisu ni videli

Govoreći o protestima u Srbiji Vučić je rekao da večeras kada protestanti nisu gađali Skupštinu policajce nisu ni videli.

- Tako će uvek i biti. Glupo je da demonstrirate kada imate zarazu koronavirusa - naveo je Vučić i dodao da nikom neće biti dozvoljeno da nasiljem zauzima vlast.

Vučić zahvalio Makronu na gostoprimstvu i dobroj atmosferi

Vučić je danas doputovao u Pariz, a predsednika pred Jelisejskom palatom dočekao francuski predsednik Emanuel Makron, uz gardu.

Posle sastanka, uputili su se na radnu večeru, gde sz Vučić i Makron nastavili su započete razgovore, u čijem fokusu su sve najvažnije teme, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije, i Kosova i Metohije.

Radna večera predsednika Srbije Aleksandra Vučića i francuskog predsednika Emanuela Makrona protekla je u dobroj atmosferi, sudeći po objavi predsednika Srbije na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", na kojem je zahvalio svom domaćinu na gostoprimstvu.

- Uz zvuke kompozicije Claude Debussy''s Reflets dans l''eau ("Reflections in the Water"), u izvodenju pijaniste Mičela Dalberta završavamo divno vece u Jelisejskoj palati. Hvala @emmanuelmacron", napisao je Vučić u objavi na instagramu.

Vučić se nalazi u dvodnevnoj poseti Francuskoj.

Danas popodne imao je razgovore sa Makronom iza zatvorenih vrata, a potom radnu večeru

Predsednik Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel.

Na samitu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajcvak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Za nedelju 12. jula planiran je sastanak u Briselu predsednika Vućića sa Hotijem, a uz prisustvo Borela i Lajčaka.

Video: Vučić: Svakome ko je gađao kamenicom policajce vidi se lice i zna ime i prezime

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeej

    9. jul 2020 | 20:28

    Gde su vam maske???

  • T za Teslu 🇷🇸

    10. jul 2020 | 07:46

    Objasni mi zasto nisu Srbi i nasa vojska na Kosmetu. i onda ,ozemo da pregovaramo i 1000 godina ako treba? I onda ti reci Makaronu i ostalim UPSSS nije vojska poslusala moje naredenje... kakvi pregovori predsjednice... to je samo trla baba lan da joj prode dan.... Kosovo je ❤️ Srbije. Izvor naseg postojanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA