"Dok su protesti mirni, dobro je": Brnabić o okupljanjima u Beogradu

Istakla je da je uvođenje restriktnivnijih mera bilo neophodno i da se nada da će za pet do 10 dana one doprineti smanjenju broja zaraženih u Beogradu, gde je kaže, nakritičnija situacija

  • 2
Sednica Kriznog štaba

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da poslednji podaci od večeras pokazuju priličan skok broja obolelih od korona virusa u odnosu na jučerašnji dan i izrazila očekivanje da će restriktivne mere koje su danas donete dati rezutate i doprineti smanjenju broja obolelih narednih dana.

- Večeras ponovo imamo priličan skok u odnosu na juče, neki dan imamo skok, nekim danima pad, a nama je potrebno da imamo konstantan pad nekoliko dana zaredom, da bi znali da smo na sigurnom. Borimo se, šta da radimo, drugo…ovo je borba svih nas zajedno - rekla je premijerka za RTS.

Istakla je da je uvođenje restriktnivnijih mera bilo neophodno i da se nada da će za pet do 10 dana one doprineti smanjenju broja zaraženih u Beogradu, gde je kaže, nakritičnija situacija.

Posle Beograda, loša situacjia je i u Šapcu, dodala je ona.

Brnabić je rekla da bi bez ikakve sumnje zabrana kretanja u policijski čas bili najefikasnija mera i da se već u martu i aprilu pokazalo da je za kratko vreme doprinela tome da se smanji broj zaraženih.

- Moramo zajedno da pokušamo poštujemo mere i da shvatimo da je ovo borba za svakog pojedinca, važno je da imamo veću disciplinu i da merama koje ćemo postovati ograničimo širenje virusa koji će očigledno ostati sa nama dokle god se ne nađe vakcina - rekla je Brnabić.

Navela je da kao drustsvo moramo da se borimo i da se neće prezati od toga da se uvode i ostale restriktivne mere.

Kaže da je u poslednje vreme bilo primetno da su građani poštovali mere i nosi li maske u zatvorenim prostorima. Brnabić je kazala da ima dovoljno zastsitne opreme i testova.

Imamo više od 208.000 testova u zalihama, a sutra nam dolaze dodatne količine, a za pet dana pet novi kontigent, istakla je Brnabić.

Rekla je i da je važno da sačuvamo privredu i nastavimo da radimo i živimo . Upitana o protestima koji se održavaju i večeras ona je kazala da je sada najvažnija borba sa korona virusom i da oko toga mora da postoji soldiarnost, da bi se pomoglo ujedno i zdravstevnim radnicima, a da će biti vremena za političke borbe.

Primećuje da su večeras protesti mirni, da se ljudi za sada mirno okupljaju.

- Nisam srećna što se okupljaju jer svako okupljanje je rizik, ali dokle god nose maske, poštuju mere i dokle god su protesti mirni dobro je - rekla je ona.

Ističe da očekuje da će i u nastavku večeri protesti ostati mirni i da se neće ponoviti slike od poslednje dve večeri.

Video: Ovo su tri nove mere za Beograd: Nema policijskog časa, ali ova ograničenja moraju da se poštuju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    9. jul 2020 | 20:51

    Nista nije dobro od marta,nistaaa,narod je bitan kazete vi sto ste iznad,pusti ljude da rade nema zatvaranja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA