≫ 

Milanović izjavio na sav glas: Za Srebrenicu nije i ne može biti kriv ceo srpski narod

Milanović je rekao da se masakr u Srebrenici dogodio pre samo 25 godina i naglasio da je u istoriji moderne Evrope, a pogotovo jedne države i naroda, bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini, tako tragičan događaj zato još uvek bolna rana i ispit ljudskosti

  • 17
Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da se masakr u Srebrenici dogodio i da ga više ne treba dokazivati, ali da za njega nije i ne može biti kriv ceo srpski narod.

Milanović je rekao da se masakr u Srebrenici dogodio pre samo 25 godina i naglasio da je u istoriji moderne Evrope, a pogotovo jedne države i naroda, bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini, tako tragičan događaj zato još uvek bolna rana i ispit ljudskosti.

- Zbog budućnosti, ali i sadašnjosti, važno je kazati i prihvatiti kako za genocid nije i ne može biti kriv ceo srpski narod, veći deo naroda i uopšteno uključivati narod kao kategoriju u tu vrstu odgovornosti - kazao je Milanović povodom obeležavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Važno je, istakao je Milanović, isto tako reći da svi krivci, "pravi krivci, najveći krivci", do danas nisu kažnjeni.

- Žrtva Srebrenice mora biti jedna od ključnih i dobro naučenih lekcija evropske humanosti, verodostojnosti i iskrenosti - poručio je hrvatski predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    12. jul 2020 | 09:30

    Srebrenica nije genocid niti ce ikad biti!!! Iz zasticene zone su izlazili Naserovi koljaci i ubijali srpsku nejac i civile,reakcija na to je bila normalna,svaki narod bi odgovorio tako.Pojedinacnih zlocina je bilo,genocid nikako,Dragi moji Srbi ne spajajte Srebrenicu sa recju genocid,to cemo ostaviti ovim istorijskim srbomrzcima,manite se mazohizma

  • Pobor

    12. jul 2020 | 09:22

    Tako je. Ni za Jasenovac nije kriv ceo Hrvatski narod. Samo sto negiraju 800 000 zrtvava. I nema medijske pompe.

  • Гаргамел

    12. jul 2020 | 09:26

    Јесте крив је цео српски народ јер да се решио издајника и сопствених џелата кад су Турци отишли , до свега овога не би ни дошло али ми смо људи и праштамо за разлику од осталих. Сребреница је ИЗНУЂЕН и помало ПРЕУВЕЛИЧАН догађај од стране БиХ руководства. Много злочина су починили Орићеви терористи из заштићене зоне Сребренице по околини. Муслимани али и холандске снаге УН-а су на све то гледале благонаклоно али је после било касно ... СРЕБРЕНИЦА ЈЕ ИЗНУЂЕНА АКЦИЈА ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA