Vučić: Posle 20 meseci se nastavlja dijalog Beograda i Prištine

Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU

  • 23
vucic

Foto: Tanjug/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je bilateralne konsultacije, uoči sastanka u Briselu, sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbendosnu politiku Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Fotografije konsultacija su objavljene na zvaničnom instagram profilu predsednika "Budućnostsrbije".

- Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak - napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić danas učestvuje na video - konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Video konferencijom predsedava Žozep Borel, koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

"Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU", izjavio je Borel pred početak video-konferencije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Jovanovic

    12. jul 2020 | 15:39

    Dijalog treba nastaviti kako bi se resilo pitanje KIM. Nijedan problem se nece resiti ako stoji u mestu i niko ne pokrece njegovo resavanje!

  • Vlajko

    12. jul 2020 | 13:00

    Vucic: Posle 20 meseci se nastavlja dijalog Beograda i Pristine !

  • brcp

    12. jul 2020 | 13:06

    Nema pregovora sa teroristima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA