≫ 

Dačić o opstrukcijama u SPS: "Pošto neki žele da počiste mene, moraću da uradim suprotno"

"Cilj je da se SPS odvoji od SNS-a", kazao je Dačić.

  • 6
Ivica Dačić Foto: Marko Jovanović

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da postoji opstrukcija u stranci i organizovani pokušaji da se SPS odvoji od SNS, ali da on to neće učiniti.

Dačić je za TV Prva kazao i da nije zadovoljan rezultatima izbora i dodao da su "omanuli" za 18.000 glasova od rezultata koje su sebi postavili za cilj, i ocenio da to nije slučajno.

Kako navodi, očigledno da je postojala opstrukcija unutar stranke, što pokazuje i to, kako kaže, da su bolje prošli na lokalnim, nego na republičkim izborima.

- Očigledno je da je postojala opstrukcija u stranci, pošto neki žele da počiste mene, moraću da uradim suprotno. Ovo je jedan specijalni rat - kazao je Dačić dodajući da njega krive zbog koalicije sa SNS-om, odnosno Aleksandrom Vučićem.

Upitan da li je sa predsednikom SNS-a razgovarao o tome, Dačić kaže da nije bilo potrebe jer je to pitanje koje se tiče samo SPS-a.

- To nije slučajno, postoji opstrukcija i organizovani pokušaji, meni je rečeno iz Partije evropskijh socijalista da ne možemo da postanemo član zbog koalicije sa Vučićem. Cilj je da se SPS odvoji od SNS-a - kazao je Dačić.

Upitan da li će to i učiniti, lider socijalista kaže da neće i da već nije pristao na to. Kako kaže, o formiranju nove vlade nije još uvek razgovarao sa predsednikom Srbije.

Podsetio je da SNS ima većinu i bez socijalista i dodao da je SPS spreman za nastavak saradnje sa naprednjacima.

- Trenutno je nebitno kakav će položaj imati u novoj vladi, centralno pitanje kojim bi trebalo da se bave su izazovi pred kojima se Srbija nalazi - pitanje borbe protiv epidemije, ekonomski oporavak, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, evrointegracija...

Video: Dačić poklonio Di Maju majicu i lopticu sa potpisom Đokovića

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. jul 2020 | 13:18

    Dacicu srbendo ziv bio!!!Tako se bori za Srbiju

  • Ja

    12. jul 2020 | 13:57

    Ivice molim te da nam povuces jos koje priznanje Kosova ! Niko ne ume to tako da ne brinemo za Vladu dok si ti u njoj....

  • Moša

    12. jul 2020 | 13:46

    Ti sebe već vidiš u novoj vladi.. Msm da ste ovaj put nepotrebni..trebaće neko da bude i opozicija..😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA