≫ 

Vučić čestitao Dudi pobedu na predsedničkim izborima

On je poručio da će Srbija biti pouzdan partner Poljske i da se nada da će dobre političke odnose pratiti još bolja ekonomska i svaka druga saradnja

  • 2
Andrzej Duda, Andžej Duda

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku Andžeju Dudi na ponovnom izboru za predsednika Republike Poljske, uz poruku da će Srbija biti pouzdan partner i da se nada da će dobre političke odnose pratiit još bolja ekonomska saradnja.

- Povodom Vaše pobede na predsedničkim izborima, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh na zahtevnoj i odgovornoj dužnosti. Uveren sam da Vam poverenje, koje su građani Republike Poljske ponovo ukazali Vašem liderstvu u ovo vreme izazova, daje snažnu volju da nastavite da ih vodite putem uspeha i napretka - napisao je Vučić, prenosi Služba za saradnju sa medijima.

On je poručio da će Srbija biti pouzdan partner Poljske i da se nada da će dobre političke odnose pratiti još bolja ekonomska i svaka druga saradnja.

- Zato sam spreman da blisko sarađujemo, kako bismo ojačali međusobne veze i otvorili nova područja saradnje naših dveju zemalja - naveo je Vučić.

Dodao je i da je uveren da će Srbija imati podršku Poljske za evropsku perspektivu zemlje i regiona Zapadnog Balkana, radi očuvanja mira i stabilnosti kao uslova za prosperitet ovog dela Evrope.

Vučić je izrazio nadu da će imati priliku da predsednika Dudu ugosti u Srbiji.

U Poljskoj je juče održan drugi krug predsedničkih izbora, a Duda je pobedio svog protivnika Rafala Tržaskovskog.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gg

    13. jul 2020 | 17:16

    Ti mu mnogo znači

  • Marija Djordjevic

    14. jul 2020 | 07:12

    Poljska je velika zemlja i jako je dobro imati je za prijatelja.Tamo puno nasih poslovnih ljudi radi sa uspehom.Treba odrzavati dobre ekonomske i politicke odnose.Nama(mislim na nasu zemlju)trebaju prijatelji u Evropi.Predsednik dobro misli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA