Tači danas ponovo pred Specijalnim sudom u Hagu zbog optužnice za 100 ubistava

Nakon višečasovnog ispitivanja u ponedeljak, 13. jula, Tači je izjavio da je sve vreme slušao o tehničkim pitanjima koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik

  • 13
Hašim Tači Foto: Tanjug/AP

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači i danas će biti saslušavan u tužilaštvu Specijalnog suda u Hagu zbog optužbi da je kao nekadašnji komandant terorističke OVK-a učestvovao u ubistvu oko stotinu Srba, Albanaca, Roma i političkih protivnika.

Tači je juče, drugog dana saslušanja, šest časova boravio u zgradi suda, ali po izlasku nije davao izjave okupljenim novinarima.

Nakon višečasovnog ispitivanja u ponedeljak, 13. jula, Tači je izjavio da je sve vreme slušao o tehničkim pitanjima koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik.

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK-a predalo je krajem juna veću ovog tribunala predlog optužnice, kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedela.

U decembru 2011. godine švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Savjeta Evrope u kojem je navedeno nekoliko bivših vođa terorističke OVK-a koji su umešani u ratne zločine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    15. jul 2020 | 09:17

    A u kom hotelu I sa koliko zvezdica je bio u medjuvremenu? Koja fasisticka farsa fasistickog neverovatno.

  • Dača

    15. jul 2020 | 09:03

    Sama činjenica da te neko ispituje za 100-200 ubistava je jeziva. A ti kao maaa nisam jaaaa to neznam ništa?! Neko je ipak pronašao tvoju vezu sa tim ubistvima, neki svedoci, dokazi itd. Nije jedno pa kao se braniš nego stotine i ti se praviš lud... jezivo

  • Гоги

    15. jul 2020 | 09:14

    Готово је хашиме...творза ти се смеши

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA