≫ 

Od Novaka Đokovića do Predraga Kona: Koga bi građani voleli da vide u novoj Vladi Srbije

Neki od njih su pomalo nerealnih očekivanja

  • 4

Dok traju zvanične konsultacije o formiranju nove vlade, a mediji pokušavaju da saznaju ima li dogovora iza zatvorenih vrata, građani imaju svoje favorite koje bi voleli da vide na funkcijama u Nemanjinoj 11.

Neki od njih su pomalo nerealnih očekivanja, pa žele da u vladi vide teniskog asa Novaka Ðokovića, neki na ministarskoj fotelji vide epidemiologe Predraga Kona ili Dariju Kisić Tepavčević, dok su pojedini građani potpuno nezainteresovani za politiku i za sastav nove vlade, kažu "svejedno".

Novak Đoković - Foto: Mario Ćužić / HTS

Sugrađani koji su govorili za Tanjug, na pitanje koga bi uz SNS voleli da vide u budućoj vladi, rekli su da bi voleli da u novom kabinetu bude samo SNS, neki bi da naprednjaci nastave koaliciju sa socijalistima, dok pojedini u kombinatorici za novi kabinet, uz SNS vide i predsednika SPAS-a Aleksandra Šapića, ali i Muamera Zukorlića.

Na pitanje koga bi od nestranačkih ličnosti voleli da vide u novoj vladi, što je kao mogućnost najavio predsednik Aleksandar Vučić, pojedini odgovaraju da bi to trebalo da budu akademici, univerzitetski profesori, afirmisani privrednici, stručnjaci i patriote.

Konferencija, krizni štab

Darija Kisić Tepavčević - Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Neki od njih navode da bi to mogao da bude, na primer, najbolji teniser sveta Novak Ðoković, epidemiolozi Predrag Kon i Darija Kisić Tepavčević, profesor Miodrag Zec, ali i Ljubiša Preletačević Beli, koji je na prethodnim predsedničkim izborima bio iznenađenje po broju osvojenih glasova.

Jedan učesnik ankete je rekao da ne zna ko je u stankama, a ko nije i da zato ne može da odgovori na pitanje koja bi to nestranačka ličnost mogla da se nađe u budućoj vladi.

Pojedini kažu da ih politika ne zanima, nekima je svejedno ko će biti u novoj vladi, ali ipak žele da vide ko će biti kandidati za ministre, odnosno više ih zanimaju konkretna imena, a manje im je bitno iz koje su stranke.

Neki navode da bi u novoj vladi trebalo da bude i predsednik DSS Miloš Jovanović, koji je na izborima 21. juna nastupao u koaliciji "Metla", a koja nije prešla cenzus od tri odsto, dok jedan učesnik ankete preporučuje sebe kao ministra u novoj vladi, mada kaže da je večiti opozicionar.

Bilo je mišljenja da SPS treba da ostane u budućoj vladi, jer je mnogo urađeno na spoljnopolitickcom planu, posebno kad je reč o Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić

Konsultacije o formiranju nove Vlade - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pojedini smatraju da stranke postoje da bi došle na vlast i samim tim da sa svojim kadrovima sprovode politiku za koju se zalažu, a ukoliko neko od nestranačkih ličnosti treba da bude u novoj vladi, onda bi to trebalo da bude patriota i pravi intelektualac koji voli i poštuje svoju zemlju, koji se trudi i bori za nju.

- Nažalost, ima puno onih koji misle da su intelektualci, a sve najgore pričaju o svojoj zemlji - rekao je jedan učesnik u Tanjugovoj anketi, dok pojedini nisu mogli da navedu konkretne nestranačkih ličnosti, ali smatraju da sigurno ima kvalitetnih ljudi koji bi voleli da pomognu.

Ima i mišljenja da će teško bilo koja nestranačka ličnost da bude u novoj vladi.

Jedna gospođa je navela da je glasala za Vučića, čija je lista osvojila najviše glasova na izborima 21. juna i koja sama može da formira da novu vladu, i poručila: "Šta nam bog da", dok je je jedan građanin naveo da nikada u životu nije glasao i da mu je svejedno ko će biti u vladi.

Jedna učesnica ankete je navela da obožava Sergeja Trifunovića za koga kaže da je vrhunski glumac, a druga da joj se sviđa pokret Ne davimo Beograd za koji navodi da joj se čini da su jedini angažovani na zaštiti prava građana.

Video: Srdačan pozdrav Novaka Đokovića i Milorada Dodika: Nema distanciranja u Republici Srpskoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    20. jul 2020 | 18:24

    Sportistima I lekarima ne bi preporucio da se bave politikom

  • Sumadinac

    20. jul 2020 | 17:23

    Novaka ne samo u vladi nego ili presednik ili premijer jer to je naša legenda posle Tesle i Pupina.

  • Pravednik

    20. jul 2020 | 17:21

    Voleli vi da više nikada ne vidimo ikoga ko se do sada pojavljivao. Jel sad malko jasnije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA