≫ 

"SNS ima 4 opcije kada su koalicioni partneri u pitanju": Naprednjaci održali sednicu predsedništva

Krajem avgusta će se ići na izbor vlade... Odmah nakon konstituisanja skupštine, ući ćemo u unutarstranačke razgovore, kako bismo formirali vladu do 25. avgusta - rekao je Vučić, nakon sednice

  • 34

U Beogradu je danas održana sednica predsedništva Srpske napredne stranke i to prva posle parlamentarnih izbora, održanih 21. juna. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana, u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu, biti verifikovani mandati narodnih poslanika i ući će se u postupak izbora predsednika skupštine, sekretara i drugih tela parlamenta.

- A, krajem avgusta će se ići na izbor vlade... Odmah nakon konstituisanja skupštine, ući ćemo u unutarstranačke razgovore, kako bismo formirali vladu do 25. avgusta. Razgovarali smo o koalicionim partnerima, i postoje četiri moguće opcije. Da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa Socijalistima, Šapićem i manjinama, i da idemo sami sa manjinama. Raspoređeno je 20, 30, 20, 30 u procentima. Nastavićemo da razgovaramo o tome - rekao je Vučić, nakon sednice Predsedništva SNS, održane danas posle podne.

Rekao je da će u Narodnoj skupštini i budućoj vladi biti novih lica koja predstavljaju budućnost Srbije, da pokažu da su u stanju da se suoče sa izazovima koje ovo teško vreme donosi.

Takođe, preneo je da je bilo reči o tome šta SNS kao najodgovornija politička stranka može da ponudi.

- Bilo je različitih mišljenja. Mislim da su mnogi ljudi na stanovištvu da moramo dosta toga da promenimo. Kontinuitet mora da postoji, ali žele da vide nova lica u skupštini i vladi - kazao je on.

Vučić je rekao da je SNS razumeo poruku građana da su zadovoljni s onim što je učinjeno, ali i opominjuće poruke u lokalnim sredinama gde mora doći do izvesnih promena.

Takođe, objasnio je zašto se toliko dugo čeka na formiranje Vlade.

- Mi smo razumeli poruku naroda, ne da se ponašamo bahato, već da imamo teret na leđima i da napravimo najbolji izbor. Moramo da napravimo nešto što će za Srbiju da bude najbolji izbor u naredne četiri godine. Verujem da ćemo uspeti da izvučemo zemlju iz krize koju je donela korona. A oni koji nam prebacuju zašto toliko čekamo sa formiranjem Vlade su isti oni koji su bojkotovali izbore. Bolje da sačekamo i 15 dana duže i napravimo bolju Vladu, nego da požurimo i da napravimo loš izbor - kazao je on.

Vučić je rekao da nikada nikome nije palo na pamet da se sednice održe na nekom drugom mestu i da će se svaka sednica parlamenta održati u zdanju Doma Narodne skupštine.

- Naslušao sam se razlih huligana, kako se neko plaši. Oni polaze od sebe, pa donose zaključke. Narod je izabrao poslanike i njihovo je da budu u zgradi skupštine - rekao je Vučić.

Kako je preneo novinarima, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji, o svemu što predstoji, o planovima i programima.

Video: Vučić: U narednih nekoliko dana konstituisanje Skupštine, krajem avgusta izbor Vlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA