≫ 

Vučić sutra sa Dodikom i patrijarhom u Sremskoj Rači: Sećanje na progon i žrtve zločinačke "Oluje"

Tom prilikom će predsednik Vučić, Dodik i poglavar SPC otkriti spomen ploču žrtvama zločinačke hrvatske akcije Oluja, a zatim će položiti vence nakon minuta ćutanja

  • 23
Aleksandar Vucic, Patrijarh Irinej

Foto: Tanug/ Dragan Kuundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sutra sastaje sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i patrijarhom Irinejem na mostu u Sremskoj Rači.

Tom prilikom će predsednik Vučić, Dodik i poglavar SPC otkriti spomen ploču žrtvama zločinačke hrvatske akcije Oluja, a zatim će položiti vence nakon minuta ćutanja.

Posle polaganja venaca okupljenima će se obratiti Milorad Dodik, a nakon toga će biti upriličen kulturni program posvećen izgonu Srba iz Krajine.

Na kraju skupa javnosti će se obratiti i predsednik Vučić.

On je ranije najavio da će 4. i 5.avgusta, biti obeležavana godišnjica velike srpske tragedije, progona 250.000 Srba sa njihovih ognjišta, najvećim delom sa prostora nekadašnje Republike srpske Krajine.

- Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači gde ćemo postaviti spomen obeležje. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, mnogi su tada izgubili svoje očeve, neki na Petrovačkoj cesti svoju decu, napravićemo zajedno sa RS, spomen park - objasnio je ranije on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    3. avgust 2020 | 17:08

    Da se nikada ne zaboravi bol i vapaj stradalnika na putu izgona sa svojih vekovnih ognjista!

  • Sanja

    3. avgust 2020 | 17:15

    Ovo je jedan od najtuznijih dana, koji uvek bude ispostovan, zbog svoje vaznosti u nasoj istoriji!

  • Ivana

    3. avgust 2020 | 17:50

    Oluja je najveći zločin protiv čovečnosti od strane Hrvatske posle drugog svetskog rata.Puna podrška našem državnom vrhu,koja će obeležiti ovaj zločin koji ne sme da se zaboravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA