≫ 

"Leti perje" među Albancima: Haradinaj poručio da ne veruje Hotiju po pitanju dijaloga sa Beogradom

Haradinaj je za RTK rekao da neće podržati dijalog ako ABK ne bude prisutna na sastancima i istakao da se protivi dijalogu, ako su iz njega isključene SAD

  • 6
Ramus Haradinaj Photo: Profimedia/AFP

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, rekao je da se Priština vratila tehničkom dijalogu sa Beogradom i naveo da, kada je u pitanju dijalog, ne veruje aktuelnom premijeru Avdulahu Hotiju.

Haradinaj je za RTK rekao da neće podržati dijalog ako ABK ne bude prisutna na sastancima i istakao da se protivi dijalogu, ako su iz njega isključene SAD.

- Kosovo nema taj luksuz da američko vođenje dijaloga zameni sa nejakim vođstvom, kao što su Lajčak i Borelj - kazao je lider ABK.

Haradinaj je, kada je reč o poverenju prema vladi na čelu sa Avdulahom Hotijem, naglasio da "u pogledu dijaloga sa Srbijom, njemu ne veruje".

Naveo je, između ostalog, da "dijalog sa Srbijom ne bi trebalo privatizovati, već da o tom pitanju treba da postoji široki konsenzus", prenelo je Kosovo onlajn.

Video: Haradinajevo obraćanje posle saslušanja u Hagu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    5. avgust 2020 | 10:28

    Dok to perije među šiptare leti nama Kosovo polako odliće.

  • Andrej

    5. avgust 2020 | 09:26

    Nikad ništa od njih! Ali odlično sve rade u našu korist, a na dugoročnu štetu tog naroda i svoje dece. Valjda oteto prokleto.

  • Milan

    5. avgust 2020 | 09:03

    Treba njima svo perje počupati. Pa neće više leteti 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA