Hiseni: Sporazum Beograda i Prištine za 12 meseci

On je naveo da ukoliko se ne postigne unutrašnje političko jedinstvo za dijalog, Kosovo može da izgubi još deset godina

  • 21
Skender Hiseni

Skender Hiseni / Foto: Profimedia/AFP

Koordinator Prištine za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni ocenio je večeras da će sporazum biti postignut za 12 meseci i da će u tom periodu ili doći do međusobnog priznanja ili će proces potpuno propasti.

- Ne radi se o godinama, već o mesecima. U roku od 12 meseci očekujemo sporazum sa obostranim priznavanjem ili će ceo ovaj proces propasti. Sve na međunarodnom nivou govori o trenutku koji Kosovo i Srbija moraju da zgrabe kako bi napredovale. Ne znam da li je Srbija to razumela, ali ako namerava da se integriše u EU, trebalo bi - rekao je Hiseni gostujući na TV Kljan Kosova.

Dodao je da će insistirati na intenzivnim razgovorima u koordinaciji sa EU, SAD i Parizom.

On je naveo da ukoliko se ne postigne unutrašnje političko jedinstvo za dijalog, tzv. Kosovo može da izgubi još deset godina.

Hiseni je ocenio da ovaj scenario "preti da odvede (takozvano) Kosovo ka državama koje imaju nedovršen status, kao što je slučaj Palestine", prenosi Kosovo onlajn.

Negirao je da ima glasova unutar vladajuće koalicije koji su se protivili njegovom imenovanju za koordinatora za dijalog.

- Haradinaj Stubla je deo vlade i ima gde da se obrati, a što se tiče koordinatora, nisam upoznat da se bilo ko od koalicionih partnera usprotivio takvoj odluci - rekao je Hiseni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA