• 21

Hiseni: Sporazum Beograda i Prištine za 12 meseci

On je naveo da ukoliko se ne postigne unutrašnje političko jedinstvo za dijalog, Kosovo može da izgubi još deset godina

  • 21
Skender Hiseni

Skender Hiseni / Foto: Profimedia/AFP

Koordinator Prištine za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni ocenio je večeras da će sporazum biti postignut za 12 meseci i da će u tom periodu ili doći do međusobnog priznanja ili će proces potpuno propasti.

- Ne radi se o godinama, već o mesecima. U roku od 12 meseci očekujemo sporazum sa obostranim priznavanjem ili će ceo ovaj proces propasti. Sve na međunarodnom nivou govori o trenutku koji Kosovo i Srbija moraju da zgrabe kako bi napredovale. Ne znam da li je Srbija to razumela, ali ako namerava da se integriše u EU, trebalo bi - rekao je Hiseni gostujući na TV Kljan Kosova.

Dodao je da će insistirati na intenzivnim razgovorima u koordinaciji sa EU, SAD i Parizom.

On je naveo da ukoliko se ne postigne unutrašnje političko jedinstvo za dijalog, tzv. Kosovo može da izgubi još deset godina.

Hiseni je ocenio da ovaj scenario "preti da odvede (takozvano) Kosovo ka državama koje imaju nedovršen status, kao što je slučaj Palestine", prenosi Kosovo onlajn.

Negirao je da ima glasova unutar vladajuće koalicije koji su se protivili njegovom imenovanju za koordinatora za dijalog.

- Haradinaj Stubla je deo vlade i ima gde da se obrati, a što se tiče koordinatora, nisam upoznat da se bilo ko od koalicionih partnera usprotivio takvoj odluci - rekao je Hiseni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    Svaki pregovori moraju imati neki cilj! U protivnome, ne bi se održavali! Cilj Kosova, ali i čitavog Zapada je- obostrano priznanje Srbije i Kosova! U protivnome; NIŠTA od Zapada i E-unije i jednima i drugima! Da podsjetim zaboravne; Vučić je odavna povremeno izjavljivao kako "zamrznuti konflikt najmanje odgovara Srbiji!" A u slučaju prekida pregovora ili odustajanja od priznanja, ovo će zbilja po- stati "Kipar br.2!"

  • Miki

    Šta ima šiptari nas da priznaju kad mi imamo državu 1000 godina?!?

  • British

    Hiseni, you will be so lucky 🍀. Not even in 1200 years. And now Hiseni off you go into your black hole.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima