Još jedan bivši pripadnik tzv. OVK uhapšen po Interpolovoj poternici na zahtev Srbije

Predsednik Organizacije ratnih veterana tzv. OVK Hisni Gucati rekao je da je Iljaziju pritvor određen zbog zahteva koji je Srbije uputila Interpolu protiv bivših vojnika tzv. OVK

  • 7
OVK Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia

Penzionisani general Kosovskih bezbednosnih snaga Imri Iljazi pritvoren je u Turskoj po Interpolovoj poternici koja je raspisana na zahtev Srbije, prenosi Kljan Kosova.

Predsednik Organizacije ratnih veterana tzv. OVK Hisni Gucati rekao je da je Iljaziju pritvor određen zbog zahteva koji je Srbije uputila Interpolu protiv bivših vojnika tzv. OVK.

Gucati je pozvao bivše vojnike OVK da ne napuštaju zemlju tokom ovog perioda.

Prema njegovim rečima, turska država ne bi trebalo da uzima u obzir spiskove koje je Srbija poslala Interpolu.

Podsetimo, prošle nedelje u Albaniji je priveden Murtez Kastratij iz Lipljana, jedan od nekadašnjih pripadnika OVK, nakon što je Srbija poslala Interpolu novu listu na kojoj je i njegovo ime.

Tada je predsednik Organizacije ratnih veterana tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Hisni Gucati u objavi na Fejsbuku zatražio od veterana da "ne odlaze u druge zemlje jer je, prema izvorima njegove organizacije, Srbija poslala Interpolu listu imena bivših pripadnika tzv. OVK", prenosi Kosovo onlajn.

Privedeni Kastratij oslobođen je posle nekoliko sati, "jer je utvrđeno da se ipak ne nalazi na poternici", poručeno je iz Prištine.

Video: Dvojica OVK zločinaca otputovali u Hag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    8. avgust 2020 | 11:20

    Imamo toliki ugled i svetu da kad uhapse nekog zlocinca po interpolovoj poternici pa provere ko ga trazi i pojavo se ime Srbije,taj bude pusten uz izvinjenje.Baš nas cene.Ali zato je gamad iz Srbije hapsila i isporucivala cak i protivustavno svoje najbolje i najvrednije ljude i time ih osuđivala na smrt i digogodisnje robije a Srniju o dan danasnji ostavila bez pravih ljudi da se prevrće kao muva bez glave.

  • Lord

    8. avgust 2020 | 11:08

    I taj je vec na slobodi, predstava za nas glupe Srbe...

  • nikolas

    8. avgust 2020 | 11:49

    NISTA NEMOZEMO MENJATI JER ZAVERA PROTIV SRBIJE I SRBA DATIRA JOS OD UBISTVA NASEG KRALJA U MARSELJU A MI I DALJE ISTRAJAVAMO NA EU PUTU PROPASTI SRBIJE I SRBA U VLASTITOJ KRVI !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA