"Nemam ništa protiv da budem premijerka i u novoj Vladi"

Ja sam mirna i zadovoljna onim što sam uradila i što ostavljam budućoj vladi. Da li ću premijerka biti ja ili neko drugi... Biće kvalitetan kandidat, svakako - izjavila je Ana Brnabić

  • 9
Krizni štab, konferencija

Foto: ATA Images

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da, lično, ne bi imala ništa protiv da bude premijerka i u novom sazivu, jer je spremna za dalje izazove, ali da SNS ima dobre kandidate i da će, ko god bude mandatar, to biti kvalitetan kandidat.

- Imamo dobre kandidate u stranci, postoji nekoliko kandadata iza kojih bih stala i znam da bi odlično obavljali dužnost - rekla je Brnabić za TV Prva.

Na pitanje da li se nastavlja saradnja sa SPS-om i da li će biti saradnje sa SPAS-om Aleksandra Šapića, Brnabić je odgovorila: "Ne znam, ne odlučujem ja".

Upitana da li postoji nego koga ne bi volela u svom kabinetu, ukoliko bi ponovo bila premijreka, Brnabić je odgovorila potvrdno.

- Iskreno, ljudski, postoje, ali ne bi bilo korektno da o njima govorim, ali mislim da postoje ljudi koji nisu dovoljno dobro radili svoj posao - rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da je njena dužnost da budućoj vladi ostavi plan kako da nastave dalje.

- Završavam neke stvari, podvlačimo crtu - šta smo uradili, šta je u toku i šta treba dalje da se radi, što smo i uradili s programom ''Srbija 2025'' i sa tri strategije koje trasiraju dalji razvoj zemlje - istakla je ona.

To su, podseća, strategija pametne specijalizacije, nova strategija industrijskog razvoja i strategija veštačke inteligencije, uz sve započete i planirane projekte.

- Ja sam mirna i zadovoljna onim što sam uradila i što ostavljam budućoj vladi. Da li ću biti ja ili neko drugi... Biće kvalitetan kandidat, svakako - izjavila, a na pitanje da li bi, lično, imala nešto protiv da to bude ona, odgovorila je da je "spremna za dalje izazove i kako god da bude, nastavlja da se bori za zemlju".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA