≫ 

Nova provokacija iz Prištine: Traže od Beograda povlačenje poternica za bivšim pripadnicima tzv. OVK

U poslednjih sedam dana u Turskoj i Albaniji tamošnje vlasti privele su na kratko veterane OVK Imri Iljazija i Murteza Kastratija, po poternicama Interpola a na zahtev, kako u Prištini tvrde, srpskog pravosuđa

  • 16
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova, Meljiza Haradinaj Stubla, izjavila je da predstavnici centralnih instituija u Prištini ne bi trebalo da učestvuju u dijalogu sa Beogradom, sve dok srpske vlasti ne povuku poternice prema pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova, raspisane preko Interpola.

U poslednjih sedam dana u Turskoj i Albaniji tamošnje vlasti privele su na kratko veterane OVK Imri Iljazija i Murteza Kastratija, po poternicama Interpola a na zahtev, kako u Prištini tvrde, srpskog pravosuđa.

- Srbija, kao agresivna strana, koja se nije izvinila i nije izvela pred lice pravde ratne zločince koji su ubijali, masakrirali, silovali, uništavali i krali, ne bi trebalo da ima priliku da sedi za stolom dijaloga, a da istovremeno ažurira političke poternice protiv boraca za oslobođenje i koji su branili svoj prag - rekla je Haradinaj Stubla prištinskim medijima.

Regionalni zapovednik bivše OVK Šukri Buja pridružio se Meljizi Haradinaj, rekavši da je dijalog besmislen, ukoliko Beograd ne prestane sa diplomatskim napadima.

Buja kaže da bi lokalne institucije trebalo da traže od zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da ne priznaju listu Interpola radi procesuiranja pripadnika bivše OVK.

Prištinski analitičar za bezbednost Nuredin Ibiši smatra da "progon bivših pripadnika OVK dolazi kao rezultat neefikasnosti kosovskih institucija", koje, prema njegovim rečima, nekoliko godina nisu uspele da učlane Kosovo u Inteprol.

Video: Poslata jasna poruka da se sa Srbijom ne razgovara jezikom ucena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mop

    9. avgust 2020 | 14:51

    I albanci ce naci nekog pupovca,milosevica,ladjevica....jadni smo mi srbi

  • Драган

    9. avgust 2020 | 17:36

    Ако су Албанци исправни људи који нису правили злочине ни према коме зашто се плаше потерница и суђења??Ја мислим да је то један од првих задатака да се осуде починиоци злодела са било чије стране и било против кога .Организацију државе не би смели водитизлочинци , па било ко да су .Држава заснована на злочинима је злочиначка држава . Таква држава не може очекивати да буде део нормалних држава и организација .Са злочинцима се не преговара .Злочинци морају бити тамо где заслужују .То је прва тема о којој се преговара идоговори извршавају .Договори без извршења су губљење времена .

  • ANTE BAN

    9. avgust 2020 | 15:09

    Dakle; NIŠTA od pregovora, sve do izmjene stanara u Bijeloj kući 3.11.! Jer- ne zaboravite; slijedi period godišnjih odmora za političare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA