Mustafa: Povući Zakon o zaštiti vrednosti rata tzv. OVK

Samo dan pre prve rasprave u prištinskoj skupštini, one rekao da postoje primedbe i nejasnoće u vezi sa ovim nacrtom zakona

  • 2
Isa Mustafa Foto: Monika Skolimowska/AFP/Profimedia

Uprkos činjenici da je vladajući Demokratski savez Kosova (DSK) najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

Samo dan pre prve rasprave u prištinskoj skupštini, Mustafa je u intervju za RTK rekao da postoje primedbe i nejasnoće u vezi sa ovim nacrtom zakona, prenosi "Koha".

- Zakon je bolje da se povuče iz procedure. Bilo bi dobro da ga DPK povuče. Postoje mnoge primedbe i mnogo netajasnoća - rekao je Mustafa, prenosi "Kosovo onlajn".

Nacrt zakona o vrednostima tzv. OVK kontinuirano je kritikovala međunarodna zajednica, naročito američki ambasador Filip Kosnet.

DSK je u sredu saopštila da se njihov stav podudara sa kritikama međunarodne zajednice, ali uprkos njima rekli su da će ova stranka podržati predlog zakona ukoliko budu izvršene potrebne izmene.

Nacrt zakona o vrednostima tzv. OVK na poslednjem zasedanju parlamenta izazvao je burnu raspravu stranaka, ali na kraju nije izglasan zbog nedostatka kvoruma.

Nedavno je, nakon reakcije američke, nemačke i švajcarske ambasade, reagovala i EU uz komentare da ova inicijativa podriva slobodu izražavanja.

Sinoć se povodom Nacrta zakona o vrednostima OVK oglasio i OEBS, koji je takođe izrazio zabrinutost spornim članovima zakona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA