Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu, Tači se zahvalio

Tema razgovora između Beograda i Prištine će biti ekonomija

  • 2
Avdullah Hoti, Avdulah Hoti Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti, potvrdio je danas da će u Vašingtonu 2. septembra biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda, a na poziv specijalnog izaslanika Donalda Trampa za dijalog Ričarda Grenela. Dok se Hašim Tači , predsednik privremenih institucija u Pirštini zahvalio SAD na izuzetnoj posvećenosti miru i stabilnosti u regionu.

On je to napisao na svom Fejsbuku i istakao da će tema razgovora biti ekonomija.

- SAD su uvek bile presudne u procesu izgradnje države na Kosovu. Drugog septembra sastajemo se u Beloj kući kako bismo razgovarali sa srpskom stranom, kao dve nezavisne zemlje, o velikim projektima ekonomske saradnje koji će promeniti ekonomsku perspektivu Kosova i regiona. Kosovo je blagosloveno sa prijateljima koje ima - napisao je Hoti.

SHBA ka qenë gjithmonë vendimtare në procesin e shtetndërtimit të Kosovës. Më 2 shtator takohemi në Shtëpinë e Bardhë...Posted by Avdullah Hoti on Thursday, August 13, 2020

Reagujući na sastanak u Beloj kući predsednik privremenih insitucija Hašim Tači napisao je na Tviteru da su pozdravili poziv i zahvalio se SAD na izuzetnoj posvećenosti miru i stabilnosti u regionu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA