Drecunova predviđanja o pregovorima Beograda i Prištine: Lajčak će baciti Srbiji ponudu na sto

Drecun veruje da Lajčak sprema „dokument“ zbog kojeg bi Srbiji, ukoliko ga ne potpiše, ponovo zapretili sankcijama

  • 7
Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Narodni poslanik i bivši predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da su na obnovljenim pregovorima sa predstavnicima Beograda prištinski zvaničnici pokušali da dobiju nešto što im ne pripada i da im to nije pošlo za rukom.

Drecun je za Sputnjik rekao da evropski posrednik za dijalog Miroslav Lajčak sprema „dokument“ zbog kojeg bi Srbiji, ukoliko ga ne potpiše, ponovo zapretili sankcijama, prenosi Tanjug.

- Kada su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani premijer Kosova Avdulah Hoti, albanski predstavnik je u jednom trenutku pokušao da nam proda priču o ratnoj odšteti sve dok mu Vučić nije žestoko odbrusio. Nakon toga, Hoti se žalio Lajčaku da mu Vučić preti, ali je ostalo to da nema govora da ćemo nastaviti razgovore o ratnoj odšteti - naveo je Drecun.

On je istakao da Albanci isključivo žele da se razgovara o tome da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova ili o nekim elementima koji bi, prema Drecunovom mišljenju, mogli da se protumače bar kao posredno priznanje.

Drecun smatra da Lajčak želi da se postigne niz dogovora o ekonomskoj saradnji, slobodnom protoku ljudi i kapitala, raseljenima i nestalima.

- Nakon toga, on bi da doda po neku rečenicu i da definiše sve na jednom papiru kao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa. Takav „dokument“ bi bacio na sto uz reči da će nam uslediti sankcije ako ga ne prihvatimo - predviđa Drecun.

Video: Đurić: Zahtevao sam da Priština prestane sa lažima o sadržaju razgovora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    15. avgust 2020 | 23:29

    Dali jos prodaje CD - ove o junastvima boraca na Košarama gde je većinu materijala preuzimao sa albanskih televizija i dali jos uvek piše knjige na tu temu i na njima zaradjuje. Nesto ga ne cujem zadnjih 8 god kao sto je pre govorio, nato agresori i siptarski teroristi kao i nikad u nato, zaboravio da je youtubbe preplavljen tim izjavama.

  • Gqg

    15. avgust 2020 | 22:52

    A šta zna Drecun,majke ti?

  • KaGeBe

    16. avgust 2020 | 06:58

    Siptari nista se ne drze, uveli nam takse, mi jos uvek se drzimo monologa gosp. merkel, i nama da postave ultimatum?! Mi jos uvek ne zahtevamo pregovore u un vratiti. Pa nama spasa nema, iskreno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA