Vesić: Sastav prištinske delegacije govori da su Albanci znali šta će biti ponuđeno u Vašingtonu

Podsetimo, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću , na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo

  • 1
Beogradska letnja scena, stadion Tašmajdan, Goran Vesić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Vučić je bio u pravu kada je pred put u Vašington rekao da očekuje iznenađenje na pregovorima, poručio je član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, koji je reagovao na vest da je pred delegaciju Beograda u Vašingtonu stavljen zahtev za priznanje nezavisnosti tzv. Kosova.

Poručio je da sastav prištinske delegacije i broj njihovih medija koji se nalaze u Vašingtonu jasno govori da su Albanci znali šta će biti ponuđeno u Vašingtonu.

Председник Вучић је био у праву када је пред пут у Вашингтон рекао да очекује изненађење на преговорима. Састав...Posted by Горан Весић on Четвртак, 03. септембар 2020.

- Oni koji su pripremili ovo iznenađenje zaboravili su da u ime Srbije pregovara Aleksandar Vučić. Sa Vučićem nema razgovora o našoj nacionalnoj časti i interesima - poručio je on u objavi na Fejsbuk nalogu.

- Predsednik Vučić je danas pokazao da ne pristaje na ultimatume i da sa Srbijom može da se razgovara samo na ravnopravnoj osnovi bez uslovljavanja i pretnji. Zato je važno da čitava Srbija stane iza predsednika Vučića jer on vodi tešku bitku za sve nas - naglasio je Vesić.

Podsetimo, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću , na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

Kako je rekao i ministar finansija Siniša Mali, u kratkoj izjavi za medije tokom pauze, papir sadrži 16 tačaka, uglavnom političkih pitanja, a 10. podrazumeva priznanje nezavisnosti tzv. Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KM 1

    3. septembar 2020 | 20:48

    Normalno da su znali i oni i mi,javna tajna i pitanje je vremena kada će to biti,čemu toliko uzbuđenja ako ga ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA