≫ 

Naprednjaci proglasili pobedu na ponovoljenim izborima u Šapcu

Na biračkom listiću je bilo 12 lista

  • 50
Sabac izbori Printskrin: Tanjug

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, Srpska napredna stranka pobedila je na lokalnim izborima u Šapcu. Predstavnici ove stranke proglasili su pobedu, sa  51 odsto glasova.

U Šapcu su danas održani ponovljeni izbori na 27 od 100 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 28.800 birača.

Sabac izbori Printskrin: Tanjug

SNS je pobedu zvanično proglasio oko 23.20 i to skandiranjem "Aco, Srbine".

- Nije Šabac pao, već je od večeras oslobođen tiranije i lopovluka - rekao je večeras  zvaničnik SNS-a Darko Glišić, nakon čega su okupljeni počeli da višu "Pobeda, pobeda".

- Rezultati sa 26 od 27 biračkih mesta su sledeći: Izašlo je 16.167 birača, što je nešto manje u odnosu na jun.  Srpska napredna stranka 8.155 glasova ili 51 odsto.  Lista "Novi tim za Šabac-Nemanja Pajić" 1.587 ili 9.8 odsto i lista Nebojše Zelenovića 4.511 ili 27 odsto. 

U zavisnosti da li će na poslednjem biračkom mestu lista Metla proći cenzus ili ne, lista SNS ne može da ima manje od 37 mandata, ni u jednoj varijanti.

Goran Vesić: SNS ubedljivo pobeđuje

U Šapcu se večeras nalazi i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je na svom Fejsbuk nalogu najavio bolji izborni rezultat nego u junu.

- Izborna lista Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić - za našu decu” na ponovljenim izborima na 27 biračkih mesta u Šapcu ubedljivo pobeđuje! Imaćemo bolji izborni rezultat i veći broj glasova nego na izborima koji su održani 21. juna! Zelenović i Petrović imaju manje glasova.

- Večeras sam sa našim hrabrim ženama i muškarcima u Gradskom odboru SNS koji u Šapcu vode neravnopravnu borbu protiv najgore lokalne vlasti u Srbiji.

- Ovo su jedini izbori na kojima nijedna opoziciona stranka nije imala nijednog predsednika biračkog odbora, na kojima je bilo zabranjeno opozicionim predstavnicima u biračkim odborima da “priđu” glasačkim listićima kako im je naložio njihov pravi šef Dušan Petrović. Tako demokratiju razumeju Đilasovi puleni i Tanja Fajon. To su njihovi izborni uslovi.

Изборна листа Српске напредне странке “Александар Вучић - за нашу децу” на поновљеним изборима на 27 бирачких места у...Posted by Горан Весић on Субота, 05. септембар 2020.

Pajić: Zelenovićeve pristalice izazvale incident na izborima

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić rekao je za Tanjug da “se večeras na izbornom mestu 36 ''Ševarice'' desio incident kada su pristalice odlazećeg gradonačelnika Zelenovića pokušale da otmu izborni materijal”.

On je rekao da je na tom izbornom mestu Srpska napredna stranka osvojila je 236 glasova, odnosno 21 više nego u junu, dok je za Zelenovića glasalo 195 birača, odnosno 70 manje nego u junu.

- Kada su njegovi predstavnici videli izborni rezultat, džak sa izbornim materijalom su pokušali da odnesu automobilom koji pripada odlazećem gradonačelniku Zelenoviću! Nismo im dopustili da odnesu izborni materijal, zaustavili smo vozilo i pozvali smo policiju - rekao je Pajić.

On je ocenio da je jasno da će "Zelenović sada kada je izgubio, da pokuša da obori biračka mesta kako bi se izbori ponavljali unedogled i kako bi još koju nedelju sedeo u fotelji”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ružica

    5. septembar 2020 | 23:53

    Bravo moji Šapcani,samo napred za nasu decu👍😃Živeo Šabac,živeo Vučic živela naša lepa Srbija😃🇷🇸 Dijaspora je uz vas😃

  • Aca

    5. septembar 2020 | 23:34

    I poslednji Zutac pao konacno Milo pao pa moze li bolje!!!!

  • Bojan

    5. septembar 2020 | 23:10

    Zelenovicu, gradjani te salju u politicku istoriju. Za manje od sest meseci videce koliko su nazadovali sa tobom i tvojom ekipom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA