Prvi susret posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu: Vučić se sastao sa Dodikom

Dvojica sagovornika razgovarali su u Vili Mir u Beogradu

  • 7
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sasto se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, bez prisustva saradnika, u vili Mir u Beogradu.

To je prvi sastanak Vučića i Dodika nakon potpisivanja sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine u Vašingtonu i nastavka dijaloga u Briselu.

Inače, Dodik je nekoliko dana po potpisivanju sporazuma u SAD, koji predviđa i preseljenje ambasade Srbije u Izraelu u Jerusalim, uputio zahtev za održavanje vanredne sednice Predsedništva na kojoj bi se isključivo raspravljalo o inicijativi za premeštanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Druga dva člana Predsedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, odbacuju taj predlog i poručuju da vanredne sednice neće biti.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Na taj Dodikov predlog "odgovorio" je hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je Generalnom sekretarijatu Predsedništva istog dana kada je stigao Dodikov, predao zahtev za sazivanje vanredne sednice tog tela na kojem bi se razmatrao predlog odluke o priznavanju "nezavisnosti Repubike Kosovo".

Posle sastanka predviđeno je saopštenje za medije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA